Dear folks.
Nutrition, ah får se. Inte idag. Kanske kommer lite spontana inlägg om det.. will see.
Viernes - fredag. Såå skönt. Jag har min lördag idag, eller söndag kanske man kan säga. Jag har jobbat två kvällar på Riva i servisen nu onsdag och torsdag. Onsdagen var väldigt lugn, det var jag och en till tjej som hade hand om servisen själva. Jag började kvällen med att sitta och memorera menyn. I stora drag åtminstone. Träna på att bära tallrikar och bricka. Igår, min andra dag, var det lite mer att göra. Jag fick lite mer ansvar, och lärde mig datorn. Hur man för in beställningar och hur man tar betalt, splittar notan m.m.
Jag har aldrig sagt att jag har jobbat inom restaurang och skött servering, jag har bara sagt att jag har arbetet på ett fik extra i fyra år. Det som är jobbigt är att jag inte kan mycket som ses som självklart. Jag lyfter upp det dock genom att göra det jag kan väldigt bra. Jag lär mig snabbt. Men känns ju sådär att jag t.ex. inte känner mig bekväm i att öppna en vinflaska. Bra bartenderutbildning när man inte har lärt sig det noga. Gå inte bartenderskolan i barcelona!!
Bära 8 vinglas på en hand. Såna saker. Men de visar mig en gång så kan jag sen. Jag memorerar borden väldigt lätt och snabbt, vilket är bra. Gästbemötande kommer ju av sig självt tack vare mina år på caféet.
Det är mycket men det är väldigt kul. Det här är provjobb, obetalt. Så de förväntar ju sig inte att jag ska kunna allt, det handlar om att vilja lära sig och det vill jag ju verkligen.
Ska träna på:
- öppna vinflaska snyggt ;)
- bära en full bricka säkert med en hand och kunna servera bordet dess dryck utan att behöva ställa ner bricka. (svårare än vad det ser ut ;), men jag blir bättre och bättre).
Rutinerna känns bra, jag observerar och frågar mycket för att bli så bra som möjligt. Jag ska dit imorgon igen, fast ska jobba på dagen då. Kommer nog vara väldigt lite folk men då jobbar jag med den personalansvarige vilket ger mig en chans att prata mer med henne.
Får se vad som händer, vill jobba bakom baren också. Helst i en av nattklubbarna, baren på riva är mer cocktailbar. Det är roligt med men hellre stå och slänga ut groggar och få jobba på fart. Får se om jag får några pass på sliver kanske.
En liten update om vad som kretsar i mitt huvud för fulla muggar just nu.
En dusch och en sväng på stan med cissi väntar.
Viernes - fredag. Såå skönt. Jag har min lördag idag, eller söndag kanske man kan säga. Jag har jobbat två kvällar på Riva i servisen nu onsdag och torsdag. Onsdagen var väldigt lugn, det var jag och en till tjej som hade hand om servisen själva. Jag började kvällen med att sitta och memorera menyn. I stora drag åtminstone. Träna på att bära tallrikar och bricka. Igår, min andra dag, var det lite mer att göra. Jag fick lite mer ansvar, och lärde mig datorn. Hur man för in beställningar och hur man tar betalt, splittar notan m.m.
Jag har aldrig sagt att jag har jobbat inom restaurang och skött servering, jag har bara sagt att jag har arbetet på ett fik extra i fyra år. Det som är jobbigt är att jag inte kan mycket som ses som självklart. Jag lyfter upp det dock genom att göra det jag kan väldigt bra. Jag lär mig snabbt. Men känns ju sådär att jag t.ex. inte känner mig bekväm i att öppna en vinflaska. Bra bartenderutbildning när man inte har lärt sig det noga. Gå inte bartenderskolan i barcelona!!
Bära 8 vinglas på en hand. Såna saker. Men de visar mig en gång så kan jag sen. Jag memorerar borden väldigt lätt och snabbt, vilket är bra. Gästbemötande kommer ju av sig självt tack vare mina år på caféet.
Det är mycket men det är väldigt kul. Det här är provjobb, obetalt. Så de förväntar ju sig inte att jag ska kunna allt, det handlar om att vilja lära sig och det vill jag ju verkligen.
Ska träna på:
- öppna vinflaska snyggt ;)
- bära en full bricka säkert med en hand och kunna servera bordet dess dryck utan att behöva ställa ner bricka. (svårare än vad det ser ut ;), men jag blir bättre och bättre).
Rutinerna känns bra, jag observerar och frågar mycket för att bli så bra som möjligt. Jag ska dit imorgon igen, fast ska jobba på dagen då. Kommer nog vara väldigt lite folk men då jobbar jag med den personalansvarige vilket ger mig en chans att prata mer med henne.
Får se vad som händer, vill jobba bakom baren också. Helst i en av nattklubbarna, baren på riva är mer cocktailbar. Det är roligt med men hellre stå och slänga ut groggar och få jobba på fart. Får se om jag får några pass på sliver kanske.
En liten update om vad som kretsar i mitt huvud för fulla muggar just nu.
En dusch och en sväng på stan med cissi väntar.
Åre 08/09. Me & C.
Kommentarer
Trackback