The New Years Memorial of 2009.

Jag läste mitt horoskop för nästa år i en tidning idag. Jag kommer tydligen få en tuff början som kommer hålla i sig i några månader. I sommar behövde jag vila för att kunna ta in allt som skulle hända i höst. Året skulle tydligen sluta på topp. Yrkesmässigt så skulle jag ta ett steg in i en ny karriär som kunde vara förödande för andra aspekter av mitt liv men att det skulle ge mig mycket efter hand.
Väldigt kortfattat. Jag vet inte om jag tror på sånt där, det är kul att läsa och ibland stämmer det in väldigt bra samtidigt som det kan vara helt ute och cyklar. Vi får se om den här förutsägelsen slår in eller ändras.

Det är inte långt kvar på detta år nu. Jag är sjuk så jag missar juldagens utgång och ligger i min säng med datorn i knät och lyssnar på mysmusik. Jag tänker tillbaks på året som gått. Vad som varit bra, vad som varit dåligt, men främst var det har gett mig och var jag är idag. Det har varit en händelserikt år på båda väldigt gott och väldigt ont. Jag har gått igenom känslor som jag hoppades aldrig behöva uppleva, inte på många år åtminstone.

Året började bra, väldigt bra. Jag var lycklig. Jag hade sista terminen kvar av gymnasiet, jag var kär och jag trivdes. Det var balträningar på söndagarna, jag och jonas valsade runt och jag kunde inte hittat en bättre balpartner. Vi hade så roligt tillsammans :). Jag och Emma var på Chris Brown i Globen. Tiden gick på. Jag saknade min bästa vän som befann sig i USA under året, jag pluggade mycket, tränade. Myskvällar. Mars-april bodde jag i stan i min dåvarande pojkväns lägenhet. Underbar tid. Mycket roliga kvällar med vänner. Överraskningsfödelsedagsmiddag på kikobar för min 19årsdag. Maskeradfest i Gamla Linköping. En vecka i funäsdalen. Valborg ute hos Hanna.



En tid av studentskivor.
Onsdagsklubben, Charter, Elevrådets, min egna såklart - FILM!
Dansuppvisning på forumteatern med folkuniversitetet!


Sen kom den dagen som vi väntat på så länge. BALDAGEN!
Det var en av mitt liv underbaraste dagar och kommer alltid ligga bland de i topp.



Kreta med Emma! Dagen efter balen begav vi oss till Arlanda och satte oss på ett flyg mot hersonissos på kreta. En vecka av sol och bad och dans och fest. Hela Nv3e var där, bodde två kilometer från oss så på kvällarna rockade vi med dem på dansgolvet ibland! En underbar upptagning för.. 



... STUDENTEN!




Svenska sommaren kom. Jag intog direkt min plats på Dahlbergs café där jag jobbade som heltid hela sommaren.
Midsommar kom och då vände allt. På midsommardagen fick jag ett samtal där jag fick höra att en vän hade tagits från oss, Strålis blev 21 år gammal. Efter den dagen, midsommarafton 2009 den 20e juni har inte mitt och de som kände honom, hans familj, släkt och vänner, allas liv fick en snurr. Mitt perspektiv på livet ändrades. Jag saknar honom, det som är så konstigt är att de sakerna som brukade irritera en är de som man saknar. Strålis älskade att retas med mig, och troligen väldigt många fler. Jag var iaf ett populärt retobjekt på förfesterna. Jag har många minnen med honom. Jag kommer ihåg när jag var på skolgården på hans och killarnas student. Han visade så stolt upp deras vagn, och blev så generad när jag hängde rosen runt halsen på honom. Förvånad tror jag. Han var den som alltid var sann, han var så omtänksam. Om jag skulle behövt hjälp nångång vet jag att han hade ställt upp utan tvekan. Han gjorde det för sina vänner. Han är så saknad av oss alla. Jag ser det i killarnas ögon, det är nått som hela tiden saknas. Vi pratar om honom, pratar om minnen för att hålla honom kvar. För han finns kvar. Men det är inte samma sak, det kommer det aldrig bli.
Det är ett halvår sen hans liv togs ifrån oss. Vila i fred kära Daniel Strålhake.



Sommaren betydde mycket jobb, jag gick lite av in i väggen. Känslomässigt blev det för mycket och jag visste inte hur jag skulle hantera det. Jag tappade mig själv lite. Jag jobbade på, hittade fina stunder emellan. En underbar helg på Landet. En fin kväll i Berg på Tomas Ledin. Ett fint besök från Mexico. En mysig helg i Västervik med Emma. En kräftskiva i Västervik också.
Tiden gick.


Den 13 september åkte jag och Daniel till Barcelona. Bartenderutbildning var på planeringen. Hitta mig själv var på min planering också. Jag hittade mig själv men forlorade något annat. Det sörjde jag länge. Det var en underbar tid i Barcelona. Jag lärde mig otroligt mycket både om mig själv och om livet. Klara sig själv var en stor faktor. Att jag fick uppleva det med en av mina bästa vänner var underbart och det kommer jag alltid bära med mig. Jag lärde känna otroliga människor.
Jag tog förändringen och blev Brunett också!




Jag återvände till Sverige 11 november. Direkt började jag jobba på caféet igen. Jag hade turen och har nu i slutet av nov och december jobbat ihop timmar som ett heltidsjobb. Det tackar kontot för.


Jag är glad att jag kom hem. Jag behövde det. Jag behöver fortfarande det. Nu har jag provjobbat en kväll på Riva i stan och ska provjobba där igen efter jul. Jag hoppas på att få jobb där. På söndag, om två dagar, får jag nyckeln till min egna lägenhet. Starten på det nya året verkar lovande.
Vi får se vad det har att erbjuda. Jag är nyfiken. Jag har varit med om ett omtömlande år. Men det har också gjort mig starkare. För varje motgång blir man starkare, eller ja nått sånt.
Jag försöker leva efter det, se det mesta som en lärdom. Det funkar inte alltid och ibland vill man bara glömma allt och springa och gömma sig. Jag vet vem jag är, jag måste fortsätta tro på det. Tro på mig själv och vad jag är kapabel av att göra. Jag ger inte upp. Ett nytt år, nya möjligheter, nya val. Jag ska må bra och jag ska vara lycklig! Jag hoppas att ni kämpar för detsamma, allt annat är onödigt.

Gott Nytt År!


Merry Christmas <3


Jag vill önska eder alla en fröjdefull Jul !





Njut med era nära och kära för idag är en dag av kärlek och omtanke. GOD JUL!


Sorg

Jag avskyr sjukdom, när det drabbar våra äldre som annars är friska i sinnet. Den här veckan är en dyster vecka i Linköping. Två av mina nära vänner har förlorat sin farmor och morfar. Jag tänker på er och era familjer.
Precis innan jul, det är så orättvist! Att en människa bara kan försvinna så. Men jag tror inte på att de försvinner, de spår de har satt i sina nära och kära gör att de alltid finns med. Det tröstar ingenting att höra det nu, det finns inte nått att säga för att trösta. Man kan bara finnas där.

Det är jul om en vecka. Det är en tid av familjelycka. Jag hoppas att den tiden kommer stärka er i sorgen!

Ni är i mina tankar.


klipp och trix.

Love, you got a feeling that you cannot hide
You got a feeling that you can’t decide, what’s right

Hey, it’s got a history and it’s here to stay
It’s got nothing here, to slap your face,

While you are down, It’s hanging around

But love, it’s too hard to break
Love, aint nothing you can take
It’s a little thing we make..

~ Elin Sigvardsson ~


Dagen har idag bestått av, snö snö snö! Alldeles vitt ute. Fantastiskt! Mina fötter tyckte dock inte att det var lika fantastiskt när de stackars små frös ordentligt i vinteryran. På förmiddagen tog jag mig med buss först till Gamla linköping, sprang in lite fort på caféet och lämna matlådan och sen byte jag buss, denna gång mot mjärdevi. Halv elva satt jag i frisörstolen framför Alex. Klippning och färgning var på planeringen! Två timmar senare vandrade en lite mörkare och en lite fräschare tjej ut från salongen och begav sig sedan tillbaks till Caféet.
Jobbade halv två till sex. Pappa hämtade upp mig så åkte vi och handla lite, kvällen har sedan bestått av filmmys. En ihållande förkyldning håller mig ifrån gymmet, detta är något väldigt irriterande och snart får det vara nog! Längtar till crossen.

Liten kort uppdatering, lite vimsig men klockan är ju halv ett så vad har man att vänta. Nu blir det sova för att sedan träffa Sara vid nio. Mysfika sedan jobb! Sedan kontraktskrivning i nya lägenheten ;)


Give me everything you got, show me that you are the one.

Use Somebody..


Mel Vondrau gör en så fin version av Kings of Leon's  Use Somebody. Jag älskar den.

Jag hittade den inte på Youtube, men ni som har spotify kan lyssna på den på den här länken.

Mel Vondrau – Use Somebody

I've been roaming around
Always looking down at all I see
Painted faces fill the places I can't reach

You know that I could use somebody
You know that I could use somebody

Someone like you
And all you know
And how you speak
Countless lovers undercover of the street

You know that I could use somebody
You know that I could use somebody
Someone like you

Off in the night
While you live it up I'm off to sleep
Waging wars to shape the poet and the beat

I hope it's gonna make you notice
I hope it's gonna make you notice

Someone like me
Someone like me
Someone like me
Somebody

Someone like you
Somebody
Someone like you
Somebody
Someone like you
Somebody

I've been roaming around
Always looking down at all I see




The Barcelona Sun.



Sweet Ocean.



Min Klippa. Den platsen kommer alltid finnas i mitt hjärta. Minne både på det goda och onda.



What about now

Jag har tänkt mycket på vad jag vill göra framöver. Vad som lockar mest, om det är nån speciell resa jag vill göra. Jag har känt mig stressad att komma på nått, men mitt svar har jag redan haft framför mig men jag har inte insett hur mycket jag vill det förren nu. Jag vill ha en egen lägenhet, jag vill bo i stan, jag vill jobba på caféet, jag vill träffa mina vänner, jag vill träna på feelgood, jag vill få barjobb i stan, komplettera med ett till caféjobb eventuellt.  -  JAG VILL LEVA I NUET HÄR I LINKÖPING.  Jag har precis tackat ja till en lägenhet på Barnhemsgatan och jag flyttar in om två veckor, precis innan nyår. Det är en 1,5a på 43 kvadratmeter. Andrahandskontrakt med uppsägningstid på tre månader åt båda hållen. Jag får hyra den så länge jag vill, just nu handlar det om ett halvår så som jag tänker det. Efter det vill jag nog ut i vida världen igen.
Nu ser jag framemot att få rå över mitt egna ställe. Jag sitter och kollar på inredningsgrejer. Blir ju att hålla det ekonomiskt och ta med lite gamla möbler hemifrån och komplettera med lite smått och gott. Jag vet vad jag kommer hålla på och styra med under juletiden !

Jag är så glad att jag ska göra det här, känns helrätt. Känns som det bästa för mig nu. Och det är min första lägenhet, det kommer alltid att vara speciellt.



Igår var det "inflyttningsfest" och födelsedagsfest hos Nilssons. En stor överraskning väntade! Love hade kommit hem! :D Och självklart Kajsa och Olof, jättekul. Jag var ute i fredags ( ska snart berätta mer om det ) och jobbade även i lördags och skulle öppna caféet på idag så jag tog en lugn kväll med bara några glas vin. Hängde med folket ut ändå och hamnade både på platå och platens. Fribiljetter på båda så blev ekonomiskt iaf. Dansade loss med Ertz på platens och drack lite champagne på platå med grabbarna. Varför man lägger pengar på det har jag svårt att förstå men man tackar ju inte nej bara för det. Halv två gjorde jag sällskap med Therese hem med gamla hedliga malmslättsbussen. Börjar bli en vana att träffa den tösen på bussen, nästan som en fika varje busstur. ;) Men jag klagar inte!

Nåå, i fredags! Jobbade såklart först och sedan kom Emma och Daniel till caféet. Lite fika sen skjutsade underbara karln in oss till stan och det var lägenhetsvisning. Två skällande och hoppande rotweiler (stavning ?), en på 50 kilo och en på 60! Jag som är ganska nervös för hundar skötte mig ändå hyfsat och försökte visa en mogen sida inför min framtida hyresvärd. Återigen skjuts av Daniel till Valla där jag mötte upp Emmy. Köpte taco och hade en mysförfest hemma hos henne. Taco, vin, idol och sedan Margaritas och Cosmopolitans. Musik och mycket snack, en cykelfärd mot stan och sedan en danskväll på Platå. En kväll blandat med dans, djupsnack och en kall promenad till Emmy. Mysig sovplats hitta jag på hennes soffa, där trivdes jag bra under två filtar och ett täcke och en stor kudde. Vakna halv elva av ett sms från Ragnar. KRIS på caféet, så jag ställer in min lediga dag och beger mig till Dahlbergs för att styra upp mackkrisen och det blir en stressig bakisdag. Men jag tackar och tar emot allt jobb jag kan få just nu. Allt för att kunna röra mig lite friare i vår när jag ska stå för alla kostnader själv. Kommer bli en chock i början tror jag. Men som sagt. Dags att bli vuxen !

Hasta Luego Amigos !


Du är ju för underbar min sockertopp!

Sara, väldigt händig tjej. Väldigt fantasirik tjej, väldigt fantastisk tjej som är den bästa som finns. Hon har fixat denna fina design, lite mer passande ;).

I love it. Thank you !



Gammal bild, men en kärleksfull en. Alltid i mitt hjärta kommer du finnas kvar.

S.O.S


One Love

One Love - David Guetta feat. Estelle

Can anybody help me I'm outta plans
guess I left my world in somebody's hands
I don't like to hurt but but everyone gets weak
someone to rely on that's what I really need

Now here we stay it's all that were worth
I've been thru the pain and been dragged thru the dirt
whatever they tell you were bigger than words
I've been where your standing I know how it hurts
let this be a song now and this be a day
and we stand together well be okay
Because were survivors were making it work
expecting the best when they hope for the worst

One love - this is the way we found
One love - even though they'll let you down
One love - nobody's perfect now
One love - don't let that hold u down
One love - lets stick together now
One love - we got to stand our ground
One love - it's easy to believe in
One love - believe in u and me
Onee loveeeeeeeee

Now I cud try and fix this all by myself
but I know it'd turn out better if u help
no one likes to hurt but
but everyone gets weak
someone to rely on
that's what everybody needs

Now here we stay it's all that were worth
I've been thru the pain and been dragged thru the dirt
whatever they tell you were bigger than words
I've been where your standing I know how it hurts
let this be a song now and this be our day
and we stand together well be okay
Because where survivors were making it work
expecting the best when they hope for the worst

One love - this is the way we found
One love - even though they'll let you down
One love - nobody's perfect now
One love - don't let that hold u down
One love - lets stick together now
One love - we got to stand our ground
One love - it's easy to believe in
One love - believe in u and me
Onee loveeeeeeeee, it's oneee loveeee,
I'm here to tell you it's one love, oh
One loveeeee, said it's one loveeee
Sing with meee one loveee,
One love to be oh that's all we need
One love.


Jag fullkomligt älskar den här låten. Jag väntade på den på platå men den kom inte, vi dansade loss ändå men den här kommer äga varje förfest framöver kan jag lova. Helgen har varit mycket bra! Den har präglats av utgångar men ändå så mycket mer. I fredags blev det efter lite omplanering en förfest hos Sara tillsammans med hennes klasskompisar Bella, Jonas och Samuel. Kvällen spenderades sedan på platå. God drink och trevlig sällskap. Blev hämtade av Saras mamma vid två. Hem till en varm säng och sedan gå upp vid nio av väckarklockan. Dusch, och busstur till Gamla LKPG. En dag på Dalles. Ombyte och lite puder på näsan och sedan blir jag upphämtad av Sara vid jobbet. Kull och Lisa kom också till GL så åkte vi gemensamt ut med Sara som "säker" förare ;). Nejdå, hon är så bra så. Lite förvirring om avfarter bara, men det löste vi fint och snart var vi påväg mot Nykil - Gatekulla - Tostebo och en bra bit ut i skogen i ingenstans där det var en lokal med en bar och matbuffé och en härlig samling folk. Det var en överraskningsavskedsfest-för-en-underbar-tjej! Tove ska bege sig till stora Australien på torsdag och kommer troligtvis bli kvar där upp till ett år. Det var en känslosam kväll med jobbiga avsked men underbart sällskap.
Vid elvasnåret bestämmer jag, Sara, Lisa och Clas att vi vill ut. Vi tillsammans med Kull sätter oss i bilen med målen inriktad på centrum och Saras pappas lägenhet. Lämna väskan, ett par glas vin och sedan är vi klara för en utgång på platå. Kull tog bussen hem medan vi andra hade en underbart spontan DANSkväll.
Kvällen blev otroligt lyckad och vid tre tackar vi för oss och jag och Sara beger oss hem till henne för en godnattssömn.
Söndag = Julmarknad i Gamla Linköping. Klockan tolv befinner jag mig på jobbet och en hetsig och fartfylld dag väntar. Nu är det en trött Sanna som skriver. Klockan slog precis midnatt och det är dags för sömn. Kvart över åtta ska jag befinna mig på Dalles.

God natt!


Good night!

Nu har jag precis kommit hem från en kväll först hos sara sedan på platå. Sömnen kallar starkt. Men en underbar kväll på platå, fredagar blir det nog mer framöver ;).


Godnatt, imorn ses vi i gamla linköping! PUSS

Black or white.

Legat till sängs i fyra dagar nu. Det har varit fruktansvärda dagar för mitt psyke. Bara ligga själv hemma hela dagarna, man tänker på så mycket som man vill göra och som man längtar till. Men man kan inte börja med någonting. Man bara väntar. Well I am done waiting!

NU ska jag ge mig ut, see you later bitches.


RSS 2.0