On the right track.

Hemkommen från Riva. Slappnar av med en kopp te och myslistan på spotify. Galen onsdag. Hela restaurangen full, jag och jennifer själva i servisen, ingen bartender och ingen diskare vilket betydde att det var att springa konstant. Drinkar, beställningar, ut med mat, in i disken, hit och tvärs och grejer överallt. 20 över ett stämplade vi ut. Trötta och varma och glada att få gå hem.

Jag ska köra en hårdsatsning nu. 110 procent i allt. Var på gymmet innan jobbet idag. Nu finns det inga ursäkter, nu kör vi. :) Mig själv i fokus, andra distrationer är lagda på hyllan. Eller nja kastade åt sidan. Glömda, dags att gå vidare. Nya tag, nya krafter - Sommar 2010. Bring it !



I lördags var det Katedralskolans Abiturientbal. Jag var självklart och kollade. Tove och Sara dansade och var obeskrivligt vackra. Jag satt i med gamla balkommitéen och på kvällen var vi inbjudna till middagen. Det blev att gå hem och svira om till balklänning. Äntligen fick jag ta på mig den igen. Nu med mörkt hår så det var lite kul med förändring. Bilder kommer senare. Balen fick mig att tänka på min bal. Den perfekta dagen. Jag saknar alla vänner som man träffade dagligen och jag saknar min bästa balpartner. Jag saknar den tiden. Snart tar mina söta töser studenten och jag är lite avundsjuk på den roliga tiden de har kvar och den fantastiska dag som de har att vänta. Jag ska stå och heja och gratta. Det får jag nöja mig med. :)


Dare you to move in my direction.


Take this Life.



Den här låten har jag gått och nynnat på hela dagen. Lyssna och njut, underbart pianospel.

Dagen har bestått av personalmöte på Riva. En glass på bosses med Mikaela och Jennifer och sedan jobb på Riva från kl 18. Första gången för uteserveringen för min del. Det gick mycket bra, jag sprang på och det känns nu i benen. Ett motionspass jatack! Tror att denna sommar kommer göra gott för min figur ;)
Blev sent, stämpla ut kvart i ett. Men glad efter en bra dag :). Vädret har varit underbart, jag hade shorts på mig innan jobbet och det var varmt, soligt och lummigt. Underbart. NU är det sommar, även i lilla Linköping.
Detta gillar vi starkt !


Maybe I'm amazed

Maybe I'm Amazed At The Way You Love Me All The Time
Maybe I'm Afraid Of The Way I Love You
Maybe I'm Amazed At The Way You Pulled Me Out Of Time
And Hung Me On A Line
Maybe I'm Amazed At The Way I Really Need You


Maybe I'm A Girl And Maybe I'm A Lonely Girl
Who's In The Middle Of Something
That She Doesn't Really Understand

Maybe I'm A Girl And Maybe You're The Only Man
Who Could Ever Help Me
Baby Won't You Help Me Understand



Hemma igen efter en vecka i Cluj-Napoca, Rumänien. Jag började känna mig lite krasslig i måndags, hostan blev lite starkare och halsen ondare. Det var först natten mellan måndag/tisdag som jag kände av det ordentligt. Vi tog en taxi till busstationen 03.30 och satte oss därefter i en proppfull minibuss i 7,5 timmar. Jag kunde inte få till sömnen så bra där så blev en jobbig trip. Två timmars väntan på Budapestflygplats. Flyg till skavsta sedan lite mat och bilfärd till Linköping. Kom hem vid 18 svensk tid, kl 19 rumänsk tid. Lång resa som satte sina spår. Jag ladde mig kl 21 igår kväll för att jag skulle upp runt 7 för att börja jobba 8.15 på caféet. Vaknar 9.10 av att jobbet ringer. Attans! Ögonen var igenklistrade på grund av nån form av ögoninflamation, kroppen hade frossa och huvudet sprängde. Fick säga att jag inte kunde jobba. Därefter försökte jag få tag på nån på harrys som kunde ta mitt kvällspass där. Frida blev den räddande prinsessan. Skönt! Då fick jag en heldag av vila. Ögonen känns redan mkt bättre och huvudet med, så nu ska jag avsluta min vilodag med en vilokväll och ladda för morgondagen då det är personalmöte och jobb på Riva som gäller. Tack Emmy som tog mitt pass på Dahlbergs. Hade inte gått ihop sig annars.
Jag tar på mig lite för mycket ibland, det gör att det jag gör blir halvdant och jag blir slutkörd. Jag måste se till att skärpa mig. Lyssna på min kropp, vilket jag gjorde idag. Bra där, men det är sällan jag gör det.

Rumänien - Ett land som slog mina förväntningar av stolen. Billigt, man kan gå ut och äta gott varje kväll för aldrig mer än 100 kr. Då kan man äta trerätters middag. En drink ute kostar aldrig mer än 30 kr. Taxi inte mer än 25 kr. Shopping, ja det blev en del. :) Åkte hem med rätt mkt kläder på ;)
 Det var jättekul att se Loves och Amelias vardag därnere. Se hur de bor, träffa deras vänner och se hur de lever. Var med på en anatomilektion. Bara en timme var vi där, men det räckte. Jag är fascinerad över att de klarar det här. Så otroligt imponerad.
Jag blev lite sugen på att börja plugga jag med. Inte direkt för plugget skull i sig. Trivs för bra att inte känna av pluggstressen. Men nyfikenheten av att lära finns där. Utveckas och ja aktivera hjärnan lite mer igen ;).
Satt och kollade igenom lite i deras biokemi, så sjukt snabbt man glömmer allting. Jag hoppas att jag kommer känna - när jag väl börjar plugga - att det är nått som jag verkligen vill göra med mitt liv. Love passar perfekt att bli läkare, jag vill hitta min perfekta passning. Vad det blir, det återstår att se. :)


Happy times.

Liten bildresume av Cluj. Underbar vecka.


Rumänien baby !




Flygplatsen i Budapest i väntan på bussen mot Cluj Napoca, Rumänien. 8 timmar senare och vi fick krypa ner i varsin säng á la casa de Love Nilsson. Känns som vi bor på hotell, eget rum och allt. Lyx. Vi började dagen på ett mysigt fik med Love, Pia och Carl. Sen kom min favorittös Amelia. Vi skämde ut oss lite då vi började springa mot varandra och slänga oss om varandra mitt inne på fiket. Men när man inte har setts på så länge som vi, studenten senast - sjukt !! Så gör det inget om man skämmer ut sig lite ;).

Jag och Pia följde med på en timmes Anatomilektion. Intressant men vi konstaterade ganska snabbt att läkarstudier inte var i vår natur och lämnar det åt Love och Amelia. En timme räckte för oss ;).

Promenad hemåt, dusch och fix. NU ska vi snart gå ner och möta Love och Amelia på stan, Starbucks väntar följt av god middag ute. I love it !!


I see your true colors.




I can see your true colors shinin' through
I see your true colors and thats why I love you.


Livet rullar på. Jag skriver inte lika mycket längre. Jag har inte känt nått behov eller sug efter det. Jag är inne i en period då jag tänker mycket på framtiden. Vad som händer i höst är väl det som gnager mest. Jag börjar känna en itch, en vilja att dra iväg. Långt, länge. Försvinna för ett tag. Uppleva och bara vara. Detta är något jag ska göra, frågan är mer när, var och hur. Jag måste ta beslut om lägenhet efter juli. Troligen blir det att försöka få tag i ett första handskontrakt på en lägenhet i stan och sen hyra ut den i andra hand om jag väljer att dra iväg på senhösten sen. Jag trivs bra på Harrys/Riva/Sliver och vill satsa lite mer där, känner mig inte klar på långa vägar. Men - där kom det - men jag vill så mycket på en gång. Man måste försöka överväga vad man vill mest och vad som är smartast. Det är svårt och jag kommer att gnaga på detta många månader framöver. Samtidigt som jag ska njuta av svensk sommar. Det är mycket jobb framför mig, hektiska månader och jag vet att jag stundvis kommer vilja dra täcket över huvudet och sova i en vecka. Så slutkörd kommer jag bli, man jag vet att det kommer gå och jag kommer ha tid för annat också. Att ha mycket på planeringen ligger i min natur, jag kan inte ta bort det.
Idag har jag haft en jättehärlig dag. Jag är lycklig! Jag vaknade upp i malmslätt. Gick upp kvart i nio (!) och hade morgonen för mig själv. Satt länge vid frukostbordet och läste tidningen, duschade och satte på hög musik och dansade loss medan jag testa lite olika kläder. Gjorde mig iordning och satte mig sedan på cykeln mot gamla linköping. Strålande solsken, klarblå himmel, grönt gräs och lukt av sommar. Jag var utvilad och jag kände mig taggad på allt. En arbetsdag på Dahlbergs avslutades med fikastund med Emmy. Behövlig uppdatering från båda håll. Cykeln trampades sedan vidare mot malmslätt. Lite käk och packning. Skjuts hem till lägenheten av kära mor. Långt samtal i bilen på parkeringen om allt mellan himmel och jord. Kära mamma. Jag saknar henne, hennes stora bruna ögon, omtänksamma blick och busiga kramar. She is one of a kind !

Nu sitter jag här, spelar skön musik och laddar för imorgon. Klockan elva rullar vi iväg neråt landet, Göteborg på kartan för att sedan flyga till Budapest. Därifrån tar vi en buss till Cluj, sju timmar bussresa sen är vi framme! Rumänien here we come !
Ska bli en jätterolig vecka, fest, sol, shopping, spa - precis receptet för välmående. Nu kör vi !


Stand by me.

When the night has come
And the land is dark
And the moon is the only light we see
No I won't be afraid
No I won't be afraid
Just as long as you stand, stand by me.

~Ben E. King~


Right here waiting.

1 maj 2010. Det är inte klokt. 4 månader har gått av 2010. Det har varit väldigt händelserika månader. Mycket har ändrats i mitt liv och jag har utvecklats väldigt mycket. Jag vill tro att jag har det i alla fall, det är ju svårt att vara självkritisk mot sig själv och se ett utvecklande men jag känner mig inte som samma person. Starkare.
Mina vänner säger hela tiden till mig att jag inte ska jobba så mycket, att jag inte får bränna ut mig. Vissa kvällar och dagar kan det bli lite för mycket, det håller jag med om men jag har koll på hur mycket det blir. Jag har börjat säga nej till jobb på helger på Dahlbergs, åtminstone söndagar när jag har slutat senare än 1 på morgonen.
So don't worry. I know what I'm doing !

Igår var det valborgsmässoafton. Det blev ingen brasa för min del. Det var jobb på Harrys från kl 18. Halv tolv stämplade jag ut och gav mig hemåt. Sara hämtade mig med bilen och det bar av mot la casa de Daniel. Där var festen igång och det var bara att hänga på. Det slutade med en riktigt bra kväll. Jag och daniel gjorde lite goda drinkar, dans och skratt. En underbar avslutning på kvällen.
Jag är så lyckligt lottad med mina vänner. Helt och hållet underbara personer rakt igenom. Jag blir så glad av dem!

Sara
Du är så stark och jag är imponerad av hur du hanterar vissa situationer, du kan hålla huvudet kallt och se saker för vad de är. Du är passionerad, ärlig, omtänksam och så underbart vacker. Tack för att du är min.


Daniel
Fantastiska människa. Finns ingen som jag skrattar med lika mycket som med dig. Det finns inget som du inte klarar. Smart, omtänksam, ärlig, socialaste i stan och mitt ögongodis. Den bästa vännen någon kan önska sig.



Tack för igår mina älskade vänner. Ni är bäst.


RSS 2.0