Sen en tid tillbaka.

Music - wine - youth.
Ibland säger en låttext allt. Min favorit artist just nu är Melissa Horn. Hennes texter är underbara och tillsammans med hennes oslagbara röst blir hennes låtar så otroligt fina. Den här låten beskev allt som jag har känt, som jag inte själv kunnat sätta ord på. Lyssna och njut.

Sen en tid tillbaka.
"Sen en tid tillbaka har jag varit trött
Försökt att vara allt på samma gång
Så mycket man kan göra och borde och vill
Mitt i allt så ska man räcka till

Sen en tid tillbaka har jag varit tom
Och försökt att hitta spår som leder rätt
Ja det finns så mycket måsten att vara bra på det man kan
Och mitt i allt så ska man vara sann

Jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

Sen en tid tillbaka har jag varit tyst
Och försökt att känna efter hur det känns
Ja man gör som alla andra och försöker att bli van
Men jag har tröttnat på att vara likadan

Sen en tid tillbaka har jag känt mig svag
Och försökt att vara nån till lags
Ja man kämpar för en plats som passar både här och där
Och snart har man glömt vem man är

Och jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver det blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

Sen en tid tillbaka har jag tänkt såhär
Och insett att jag måste börja om
Ja jag har kämpat för en plats som passar både här och där

Men snart ska jag hitta den jag är

  ~ Melissa Horn ~


Långa nätter.




Söndag, Domingo. Två veckor har jag nu varit här, två veckor av bartenderkursen är avklarade och sista veckan med slutspurten är kvar. På fredag är slutprovet och vi alla är väldigt nervösa och stressade att få in alla drinkarna! Denna vecka som väntar kommer jag ge allt och bara fokusera som tusan för på fredag ska jag klara provet, jag bara ska det!

Igår efter två veckors väntan så unnade jag mig att shoppa, det var välbehövligt och roligt att få ha på sig nått nytt på kvällen. Det blev ett par klackskor i mörkt brunt skin, höga höga men det är kul, och ett par jeansshort. Båda köpen från Zara. Mina stackars fötter fick lida på kvällen men det var det värt för det var nämligen dags för en barrunda med alla i kursen.

Jag, Daniel, Tim och Malin började kvällen med tapas och några öl på en restaurang på Pau Claris. Skönt att börja kvällen så att bara sitta och snacka. Vi tog sedan tunnelbanan till Barceloneta och till cocktailbaren Shara där alla kursmedlemmar och vår lärare Nicklas var. Jag testade en Hawiian Caress, passionsfruktsinspirerad cocktail. Eftersom det var en barrunda drog vi senare vidare till en annan bar, där höll jag mig till en corona. Eller coronita som den heter här. Lilla Kronan. Vid två tiden tog vi taxi till en nattklubb. Orto zuds, det var sådär tyckte jag. Fyra dansgolv men det var ändå inte bra musik, trångt och instängt så dit tror jag inte att jag kommer åka till så många gånger. Efter mycket dans bestämde vi oss för att avsluta kvällen lite tidigare - 20 i fyra satte vi oss i taxin mot boendet. Jag och mina fötter tackade för detta!












Idag har vi tagit det lugnt. Jag, Daniel och Jannike ( den blonda på bilden ovan ) tog en fika Starbucks och satt och pluggade lite, fick inte så jättemycket in i huvuet så nu ska jag sätta mig och nöta nöta tills de fastnar! En bra helg har jag haft och jag hoppas på en bra vecka, dock jobbig men förhoppningsvis med ett roligt slut, förhoppningsvis firandes !

Adios.


En bild säger mer tusen ord.


















Nu ska jag göra mig klar för middag med mina roomies och sen barrunda med alla elever på kursen! Adios.


The show

Dagarna går på här, man hinner inte med så mycket mer än att plugga och vara i skolan. Jag, Daniel och Tim har den sena tiden den här veckan. 15-19.30. Så blir inte mycket annat än att gå upp vid halv tio, äta frukost, plugga och gå till skolan, komma hem, äta och sen sova. I måndags så gick vi ut och testade en ny klubb. Shoko, ligger bredvid Opium vid havet. Opium var större men shoko passade bra för en måndagsutgång.
Malin som skulle börja nio dagen därpå följde med ändå, starkt av henne att komma upp så tidigt, själv sov jag till halv tolv. Men vi alla tog det lugnt, jag drack två glas vin på hela kvällen, så det var skönt. Vi var ute till ca 3 också så vi var inte så slitna igår. :)
Mycket dans och trevligt sällskap. Vi träffade en kille, Joel, 89a från Sverige. Han har fixat lägenhet till Camilla, Amanda och Johan som går med oss på kursen. Vi tog hans nummer så ska han kolla upp lite vad som finns nu. Förstår inte riktigt hur han kan ha så många kontakter om han är 89a och kan ju inte ha varit här mycket mer än ett år, men iofs skaffade vi en kontakt bara när vi var ute första gången så det kanske inte är så svårt bara man jobbar på det! Han jobbar iaf med lägenhetsuthyrning.
Vi fick inget extra rum så vi bor fortfarande 5 st i ett rum. Det fungerar bra men nu börjar det kännas att vi bor på varandra. De andra i lägenheten tar ganska mycket av vår mat, vi har olika kylskåp. Och vi ser mer och mer som helt plötsligt försvinner. De har tagit en öl av mig och av oss alla mjölk, kalkon, yoghurt, juice och säkert mer som vi inte märkt. Det är svårt att ta upp de med dem eftersom vi inte vet vem eller vilka det är. Man vill ju inte anklaga nån oskyldig. Vi ska sätta upp lappar på kylen - "Don't take our food!!!" så får vi se om de blir bättre när de ser att vi märker det.

Det har varit underbart väder nu senaste dagarna, tyvärr har vi inte hunnit njuta av det men skönt med sol istället för regn ändå!
I måndags innan skolan gick jag och daniel till en stor park i närheten av baren där vi har skolan. Satt i solen och förhörde varandra på drinkar och åt pastasallad. Det är lätt ett av mina favoritplatser i Barcelona än så länge. Jättefin park att sitta i och att den ligger mitt i stan är fantastiskt. Det blir det att gå fler gånger. Vi har sagt att vi ska powerwalka dit och sen springa i parken. På gatorna i stan är det inte så lätt då man hela tiden kommer till övergångsställen. Vi får se när det blir av men det är en plan åtminstone.

Ikväll efter skolan så ska vi alla till Champagnerian, där deras specialitet är Cava och säljer det riktigt billigt och ska ha goda tapas. Ska bli mysigt att bara sitta och snacka med alla. Får se om vi får med oss alla. Eftersom vi är uppdelade i två grupper så har känner man dem i sin grupp men de andra har man inte haft möjlighet att prata så mycket med så det ska bli kul.

1,5 vecka har jag varit här nu, känns som längre! Hälften av kursen innan slutprovet.. Press press press. Ska vila lite nu sen läsa lite. :)

Drinktips!

Den godaste drinken jag har smakat än så länge är Singapore Sling, den är också den mest komplicerade då den innehåller väldigt många ingredienser. En av världens mest kända drinkar!

Singapore Sling

Serveras i Slingglas/ Highballglas och ska skakas.

4 cl Gin
1,5 cl Cherry Brandy
1,5 cl Tripple Sec
1 stänk Benedictine
1 cl Limejuice
1 cl Grenaldine
10 cl Ananasjuice

ENJOY!!


Solen i ögonen.

Söndag idag, jag vaknade halv elva och drog mig upp medan de andra sov som stockar efter deras utgång igår. Själv så var jag hemma för att kurera mig, inte lika kul men mår bättre idag så det är skönt. Det blev ingen fotbollsmatch för oss denna helg, biljetterna var slut fick vi reda på i fredags. Väldigt tråkigt då matchen var väldigt spännande, 5-2!!

I fredags så var det förfest hemma hos oss. Amanda, Camilla, Johanna och Espen och hans tjej Tina kom hit. Förfestade här till två tiden sen efter lite om och men hamnade vi på Opium vid havet. Johanna kände någon sen tidigare som fixade in oss både gratis och på vip-området. Så det blev en billig utgång och väldigt rolig kväll! Vid 20 över sex tog vi en taxi tillbaks till boendet, somnade vid sju. Lite annat än vad vi är vana vid så vid två dagen efter tog vi oss tillslut upp. Jag kände av förkyldningen ännu mer och hostan var inget rolig så igår blev det att bara vara hemma på kvällen.
  Jag och Tim satte oss på Starbucks ett par timmar och pluggade drinkar, det var allt vi orkade med sen blev det att gå hem och lägga sig, för min del då! 

Idag satt jag och Malin och pluggade lite imorse, sen så gick jag ut på stan själv lite. Köpte sallad på vårt favoritställe och satte mig på en parkbänk med min mp3 och hade en liten egen picknic i solen. Det var skönt att komma ut lite :) De andra var för trötta och stannade hemma. 

Nu ska jag plugga lite, det är svårt att få in alla ingredienser i huvudet. Nu är vi uppe i 50 drinkar vi ska kunna, och vi har 120 till att få in. Inte lätt! 

Kommentera gärna så jag vet om ni har vägarna förbi. Adios!

 


oh yeah!

Nu sitter vi i allrummet. Förfestar förfullt. Cityhall nästa. Mycket mycket cred till min bästa bästa Sara Svedlindh som har fixat min design på bloggen! Du är bäst. jag ska försöka skriva imorn om internet funkar! PUSS

Jag vill ha dig nu.

Sitter och lyssnar på Melissa Horn, nervarvar från skolan. Underbara låtar, underbara texter. De får en att tänka lite för mycket bara. Sakna lite för mkt. Men det är också skönt för man behöver stanna upp lite, tänka och känna. Det går i ett sånt högt tempo här så man har inte riktigt hunnit reagera. Det är båda bra och dåligt. Men en stund för en själv och bara varva ner var välbehövligt.

Snart ska vi gå och fixa mobilkort så vi får spanskt nummer här. Vi skjutit upp det ärendet ända sen i måndags då vi gick dit - hittade affären efter ganska lång stund i förvirring och många gator upp och ner. När vi kommer fram så säger han i affären att vi måste ha med oss våra pass för att köpa kortet. ajaj, så vi har inte orkat ta oss dit igen men nu måste vi göra det för v behöver våra mobiler så vi kan nå varandra. Jag ska också köpa lite mat och schampoo och balsam. Jag har glömt det varje gång så jag har lånat av malin så länge, men nu ska jag komma ihåg det!

Igår var vi på en irländsk pub - George Payne. Det låg bara några gator ner från oss men vi gick i cirklar i 45 minuter innan vi hittade rätt. Lite olika vägbeskrivningar som visade sig vara fel och vips så gick tiden. Jag, daniel, malin och tim kom iaf slutligen dit och då var alla i kursen och vår lärare där. Barcelona-Internationale, dålig match 0-0 men det var kul att se och stämningen var hög! Efter det så gick vi till baren där vi har vår skola och tog en drink. Det var väldigt kul att få träffa alla utanför skolan, vi är ju uppdelade i två grupper så man har inte fått möjlighet att prata med alla. Det äfr fortfarande några som jag inte pratat med men det kommer :). I helgen så blir det utgång för första gången i Barcelona. Vi kör på stort. Fredag blir det, som linnea säger, att föra i lägenheten och sen kolla in några olika klubbar. På lördag så ska vi på fotbollsmatch :D. Barcelona-Atletico Madrid, få se zlatan :D. Sen blir det utgång efter det. Linnea fyller 20 på lördag så det blir att fira henne med!

Nu ska vi gå och handla. Sen blir det plugga plugga plugga!!





a little time..

Dålig uppdatering beror på dåligt internet. Jag försöker få ner en liten kort uppdatering innan internet loggas ut. Nu har vi gått tre dagar på barskolan, första dagen var bara introduktionsdag. Vi gick igenom lite basgrejer, lite information om Barcelona och övrigt hur kursen är upplagd. Fick kursmaterialet och träffade alla i ansvariga och elever. Vi är 19 st i gruppen så vi är uppdelade på förmiddags och eftermiddagsgrupper. Den här veckan har jag, Daniel och Tim eftermiddagspasset som är från 9-14 och linnea och malin som hamnade i andra gruppen har från 15-ca 19.30. Eftersom vi bor väldigt trångt blir det lite krångligt på morgonen då vi stör dem och på kvällen då de stör oss. Men det funkar annars faktiskt väldigt bra, vi kommer bra överens och respekterar varandra så det är inga problem på så sett. Imorgon ska vi få ett till rum så det blir nog bra det här :).
  Maten är ungefär på samma priser som i sverige men vi lever rätt billigt ändå, flingor och mjölk till frukost, lunch vid tre på ett take away ställe - sallad för 3 euro- värt!! Sen en macka till kvällen. Så det är bra.
 Till skolan har vi ungefär 20 minuter att gå, om vi går fort. Så man går mycket varje dag, jag försöker få in all vardagsmotion som möjligt, går i trapporna istället för hiss och så :P. Träningsmöjligheterna är ju inte så jättebra annars så man får göra vad man kan!

Mer om skolan! Igår var första riktiga dagen, då körde vi på förfullt med 15 drinkar vi skulle kunna utantill till idag. Och så fick vi åtta till att lära oss idag. Vi har gått igenom whiskeydrinkarna nu. ( Så nu kan jag göra många goda till er mamma och pappa! )

Jag har utlovat veckans eller dagens drink, eftersom vi inte vet om uppdateringen kommer bli varje dag och en i veckan blir lite lite så tänkte jag så att jag ska ge en var för whiskey, gin, vodka, tequila, ljus och mörk rom. Idag blir det whiskey!

Det finns fyra sorters whiskey: Kanadensisk, Irländsk, Scotsch och Amerikansk (bourbon). Kanadensiskt är att föredra till cocktails då den är mildast i smaken, irländsk är den man ska ta om man inte har kanadensisk. Scotsch och Bourbon är rökigare i smaken och den smaken slår lättare igenom i drinken, så om man inte vill ha en rökigare whiskey drink så ska ni köra på kanadensisk. 

Ni kommer få två, en på kanadensisk whiskey (Rye Whiskey) och en på Scotsch.

Whiskey Sour 

Serveras i rockglas.

Den byggs - man häller häller på ingredienserna utan att man behöver skaka eller blanda ihop dem innan.

1 sked socker
2,5 cl citronjuice
5-6 cl whiskey ( kanadensisk )

Lägg i sockret i glaset och fyll på med citronjuicen, fyll upp med is och häll på whiskeyn. Bon appetit!

Blood and Sand

Serveras i cocktailglas.

Skakas.

3 cl Scotsch
3 cl Cherry Brandy
3 cl söt Vermouth ( röd martini )
3cl Apelsinjuice

En grumlig drink, god trots den rökiga scotschen.


Idag så gick jag, Daniel och Tim till stranden efter skolan. Vi kom inte dit fören vid ca fyra men vi fick iaf lite tid i solen! Nu ska vi göra iordning oss för att träffa resten på skolan och kolla på fotbollsmatchen Inter-Barcelona
på en pub i närheten, sen ska vi till baren där vi har skolan och ta en drink tillsammans. :) Kommer bli sent så kommer nog vara väldigt trött imorn då vi går upp 20 över sju. Men det är det värt :).




Barcelona!

Ojoj, var ska jag börja! Nu sitter jag i alla fall i vår lägenhet i centrala Barcelona, nära Plaza Cataluña. Resan hit gick mycket bra, fick skjuts av Daniels pappa till Skavsta sen flyg till Girona, buss till Estacion Norte i Barcelona. Där blev vi upphämtade av en av lärarna på kursen, Nicklas. Efter lite om och men så blev det klart var vi skulle bo. Pau de Claris i Barcelona är vårat hangout framöver. Kraven på boende är väl sådär, vi bor fem pers på en yta av 18 kvadratmeter, två sängar - en dubbelsäng och en 1,20 säng! Så det är trångt måste jag säga. I samma lägenhet bor det två greker, en italienare och en spanjor som vi delar kök och badrum med.
Som tur är har vi underbara rumskompisar. Det är jag och Daniel, Tim som också är från linköping (23), Malin från Göteborg (23) och Linnea från Sthlm (20). 
 Det är fräscht och rent iaf, hyfsat iaf! Vi har gratis städning och fri tvättservice och som ni märker så har vi också fritt internet! ;)
   Imorgon ska vi till Barskolan kl 10. Vi vet inte så mycket än så det ska bli spännande! Vi är sammanlagt 19 pers som ska gå kursen, jag har bara träffat mina rumskamrater så det ska bli kul att se vad det är för mer folk här!

Lite om staden! Idag så gick jag, Daniel och Malin en liten rundtur. Vi skulle gå till havet och bada men gick lite vilse så blev inget bad då vi efter ett tag blev väldigt trötta i fötterna. Vi kom fram till att vi måste gått upp mot en mil så det kändes efteråt. Det vi dock fick ut av promenaden var att se hur vacker den här staden är, och då såg vi bara en liten del av den. Det är massor små gränder som är mysiga att gå igenom, shoppingmöjligheterna är stora med många affärer - jag har spanat in en STOR Zara butik bara några hundra meter från oss så dit ska jag snart bege mig! När jag jämför min packning med de andras märker jag att man kanske skulle satsat på att ta en väska som inte vägde så mycket istället för en stor då jag flög med ryanair och ändå inte kunde fylla väskan helt. Daniel har dubbelt så mkt kläder som mig om inte mer - och där är det ju jag som är tjejen här.. Så jag ser att jag har rätt att shoppa ;).
Hamnen var mycket vacker och jag längtar tills vi ska ta vårat första dopp i havet och kolla in stränderna.

Nu ska jag umgås lite med mina rumskamrater och sedan sova gott och ladda för morgondagen!


El Kilo

El kilo - Orishas. Det är låten som spelas just nu, el kilo.. Det är ju just det som är i mina tankar just nu, hur ska jag packa för att klara mig på 15 kilo. Jag sitter och försöker komma fram till vad som jag vill ha med mig, många av mina vänner säger att jag tänker för mkt. Det är nog sant, jag tänker mer än vad som blir till handling, i alla fall i detta fall. Försöker planera vad jag ska packa men packar inte ner nått. Går och plockar lite i kläderna men kommer inte till nått beslut. Nu måste jag dock bestämma mig, citerar en kompis:

"Ingen katastof om du glömmer nått, du ska för tusan till Barcelona - Allt finns att köpa där!"

Så nu ska jag gå och slänga ner lite kläder i väskan, göra mig i ordning för sedan kommer Sara och hämtar upp mig så ska vi till Fredrik. Hämtar upp Emma och Ertz på vägen. Malm och Tove kommer senare. Så vi blir ett stort gäng. Laga mat och mysa, min sista kväll i Linköping och den ska spenderas med mina bästa. Sista natten och morgonen med Fredrik sen blir det hem och göra mig klar för avfärd.


Nya tag, nya vägar och nya möjligheter.

Jag tänker inte sitta och presentera mig själv för om du är här och läser så känner du mig antagligen redan. Om två dagar sitter jag på ett flyg till Barcelona. Där ska jag vara på lite obestämd framtid men under de första fyra veckorna kommer jag stå bakom baren på Barskolan i Barcelona och lära mig allt om Bartenderyrket. Förhoppningsvis bli en riktigt duktig rackare bakom baren ;).

Come what may - kom vad som komma skall. Massor av nya erfarenheter väntar mig och jag är nyfiken på allt. Jag sitter nu och skriver packlista, kom-ihåg-lista snarare, över vad som ska göras och fixas innan flyget lyfter på söndagmorgon. 06.30 avgår det från Skavsta Airport. Anländer 09.40 i Girona utanför Barcelona. Kursen börjar på Måndag, därefter vet jag inte nånting!

En blogg om precis som namnet, musik - vin och drinkar - och allt som ungdomens dagar erbjuder.

Mina livsresor väntar, häng på.



Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0