Har du en famn för mig.

På andra sidan jorden, på andra sidan stan
Finns ingenting att göra, jag har sovit hela dan
För mycket tid att tänka på allt jag ser hos dig
Jag vet att det går över men det är lika svårt för mig

Här finns så mycket vackert som jag inte kan se
Jag drar mig sakta undan och solen följer med
Jag vet vad jag behöver och jag stannar där jag är
Det regnade idag och det finns en mening med det.

~ M.H ~


Ikväll har jag suttit och klurat på mitt cv, curriculum vitae har jag lärt mig att det betyder. Det kanske alla visste men jag visste det inte. Men man ska lära sig en ny sak varje dag. Jag har i alla fall hållt på med det samtidigt som jag lyssnat på musik och pratat med massa olika personer som jag fått lite små tips ifrån när jag sitter här och pysslar. Min sista kväll i vila, imorn tänker jag börja dagen med en promenad och sen kanske en sväng på stan för att avsluta med utgång på kvällen. Ska bli kul att slippa sitta hemma, men är man sjuk så är man. Mina kloka föräldrar har fört med denna viktiga lärdom - man ska lyssna på sin kropp och om den behöver vila så är det så. Jag följer inte alltid denna lärdom utan ger mig tusan på att springa runt som en galen tupp ändå men denna gång har jag verkligen försökt ta det lugnt. Känner att jag har varit duktig där. Jag har inte uppsökt läkare här, det är ju mindre bra av mig kanske men jag känner mig bättre så jag tror jag klarar mig tills jag är på svensk mark igen. Urinvägsinfektion lyder min mammas bedömning, då lyder nog min egen också, urinvägsinfektion kombinerat med nått virus eller bakteri i magen. Jag vet inte. Men jag vill inte ligga still längre ändå..

En drink imorgon borde ju rensa lite i urinröret ;) Right?!






                                             .... och ja, man har helt vänt på dygnet här!


Kom hem när du vill, jag är vaken hela natten.

Säg ingenting till mig jag ser allting ändå
Säg ingenting till mig det hörs på stegen när du går

~ Melissa Horn ~



Jag kan lyssna på henne dygnet runt. Hennes musik är så speciell. Hennes texter är otroligt fina och tillsammans med hennes röst och stil blir det bara fantastiskt.

Idag har jag trotsat min sjuka kropp och gett mig ut på stan. Satt och fika med Malin, Linnea och hennes kompis Solveig. Sedan tog jag ett beslut, jag ringde ett samtal. Och mitt velande kom därmed till sitt slut. Om några veckor kommer jag tillbaks till svensk mark och med rött förkläde och ett sort leende kommer jag servera julgröt och glögg till glada kunder.
Barcelona kommer finnas kvar, och jag kommer åka hit igen. Nu är jag dock laddad på att få äta julgröt med mina kära arbetskollegor och gå ut och söka bartenderjobb i Linkan. Spara pengar till nästa äventyr. Så nu vet ni att ni snart får hem mig.
Efter vår fikastund gick jag och Malin vidare och gav oss på en shoppingtur. Jag höll i pengarna idag och mest fönstershoppade. Kollade utbudet och ska tillbaks för att spendera kanske inte imorgon men till helgen. Malin inhandlade en stickad tröja och hon är sugen på ett par skor jag tror vi måste återvända till affären för imorgon.

Jag funderar fortfarande på om jag behöver uppsöka läkare, jag vet att min mammas oroliga nerver nog skulle må bättre av det! Mina med troligen. Men känns läskigt och jobbigt att gå till nån läkare här när man inte har koll på deras system. Men jag ska ringa niklas imorn, tror jag, och höra mig för lite. Du kan andas ut mamma!!


Säg, är det långa nätters fara att se det man vill se och var den man
vill vara och någon att ty sig till när långa nätter inte blir som man vill..


Bara för att han är så bra



Jag vill tillägna detta inlägg till Daniel. Jag är så glad att vara här med dig. Du är en av mina absolut bästa och närmsta vänner och du är fantastisk. Du står ut med mig genom glädje, sorg och sjukdom och får mig alltid att må bättre. Du står till och med ut med mig när jag står och velar i omklädningsrummet på Zara eller när jag klagar på att jag har ont i fötterna när jag har tagit på mig mina höga klackar fast jag vet att vi ska gå mycket. Du är rolig, du är omtänksam och ditt hjärta är otroligt stort.
Jag älskar dig, tack för att du finns!


Weep not for the memories.

Ligger hemma sjuk, usch usch. Magen krampar och är inte med mig alls. Känner mig handikappad här i sängen och försöker att inte göra för hastiga rörelser så det ska hugga till sådär hemskt i magen igen.

När man bara ligger till sängs hela dagen så tänker man så mycket. Idag har jag en sån dag. Lyssnar på mysmusik och bara tänker och planerar. Jag försöker tänka ut vad jag vill göra, vad jag vill med mitt liv. Ojoj tunga frågor. Några har jag svar på andra har jag ingen aning, inte längre.

Jag är fortfarande inställd på nutritionist. Det känns bra att det fortfarande känns rätt, då har man nått att sikta mot. Vet inte om jag ska börja plugga i höst eller året efter det och jag vet inte om jag vill till Kalmar eller till Stockholm men jag vet att det är utbildningen jag vill gå. 

Frågan är mer vad jag vill göra innan dess. Just nu lockar snö och skidor mycket, en säsong i Åre som bartender hade inte varit helt fel. Men jag kommer ju på det liite försent nu. :P Ska nog skicka iväg några cv'n ändå och leta boende, värt ett försök! 

När jag kommer hem från Barcelona ska jag även försöka söka lite jobb i Linköping, försöka få ihop lite pengar till nästa trip vart det nu än blir. Jag ser fram emot julstämningen på caféet och adventmys med glögg och filt hemma med mina bästa vänner. Det känns inte så hemskt faktiskt. Det går segt med jobb här i Barcelona. Vi söker på men vi är här i fel säsong. De söker inga just nu. Inte ens daniel som har alla förutsättningar för att få jobb i och med att han pratar flytande spanska och är riktigt duktig bartender får ett jobb. Det ger inte oss andra så mycket hopp direkt. 

Vi har bott i vår egna lägenhet en vecka nu. Veckan innan var det massor krångel med företaget vi hyr av så då fick vi bo i en temporär lägenhet som var väldigt trång och hade inte internet eller nått av den standarden som vi betalar för. Vi får kompensation för den veckan så det blir bra. Vi trivs bra där vi bor nu, det är mysigt, ligger precis vid stranden i Barceloneta och det är betydligt större än hur vi har bott innan. Vi har till och med en egen säng var ;).  Nu ska jag försöka plugga lite spanska sen lägga mig tidigt. Ajaj, mage sluta bråka. Känt såhär några gånger innan, en gång var i funäsdalen, då blev jag sängliggandes en hel kväll. Nu har det dock varit i tre dagar!! Ajaj.





 


New start.

Livet rullar på här i Barcelona. Det har varit regnigt väder den här veckan så vi har mest varit hemma och vilat. Jag har gått på min spanska kurs i måndags och i onsdags. Gruppen består av 7 st tjejer (kvinnor) där medelåldern är 27 år och jag är yngst och får höra det rätt ofta. Det är en intressant blandning måste jag säga. En från Malaysia, Ryssland, Polen, Tyskland, Frankrike, Grekland och då jag lilla svenskan. Och vår lärare spanjorskan såklart ;).  Det är lite roliga diskussioner och det är kul att vi alla är från olika länder med olika ursprung och så sitter vi alla där och kommunicerar på spanska. Jag känner att jag ofta är i fel generation i samtalen men nån måste ju bidra med lite ungt perspektv ;).

Annars så försöker jag bara må bra här, eftersom vädret blivit sämre så finns det inte så mycket att göra mer än att ta det lugnt och umgås med vännerna här. Men det gör mig inget heller. Jag går ut och går och springer ibland (borde springa mer men men). Vi får se vad livet för med sig. Just nu har jag kul med mina vänner här. Ikväll väntar utgång och imorn ska jag shoppa loss har jag bestämt!

Lite bilder som många tjatat efter...


Barcelona, part two.





O jag kan inte skilja på om jag vill vinna dig
Och jag kan inte skilja på om jag vill vara med dig
O jag kan inte skilja på om jag vill bli av med dig
O jag kan inte skilja på om jag vill skada dig
Men du om nån borde förstå att man inte gör såhär emot mig

~melissa horn~


.

Söndag. Spenderat dagen på en klippa vid havet själv med min mp3 och mina tankar. De andra låg pressandes på sina handdukar på stranden men jag klarade inte av att ligga still, till slut klarade jag inte mer och gick iväg själv. Satte mig först vid strandpromenaden, de som gick förbi kollade lite konstigt på mig när jag satt där bakom mina solglasögon, ensam och tanksprid. Så tillslut gick jag ner till vattenbrynet, gick fort längs stranden och hamnade sedan på en klippa i ett par timmar..

Una Noche Fantástica

Jag kom dit vid kvart över elva, nerverna var på högspänn. När jag klev ur taxin såg jag att klubben var stängd, jaha vad gör jag nu.. Det sitter tre personer utanför så jag går fram och frågar om någon av dem är managern. Icke icke. Efter ett tag fylls de på med folk och tillslut står det ca 15 personer där och alla pratar med varandra exalterat och är taggade för kvällen. Pratar självklart väldig snabb spanska med varandra också så jag har svårt att hänga med men gör mitt bästa och nervositeten släpper lite. Efter en mycket nervös halvtimma kom managern och öppnade. Han skickade genast upp mig till baren på det övre planet och det blev att direkt sätta igång. Gå igenom baren. Var står alla läskedrycker, bassprit, likörer. Förbereder garnetyr och sen är det igång. Jag och en till kille skulle vara i den baren tillsammans. Han var jättetrevlig och snäll och kunde ganska bra engelska så det var skönt att inte bara behöva förlita sig endast på min spanska. Även om det mesta var på spanska ändå.
Inga stora missar och lagom med folk, skön musik så man trivdes bakom baren. Höll tempot uppe med redbull och så mycket leenden som möjligt ;).

Det var riktigt kul att få arbeta på riktigt, praktik - arbeta gratis med andra ord men det gör inget. Inte nu iaf så länge jag inte har jättepengakris. Erfarenhet erfarenhet erfarenhet säger jag bara!! :)
Jag jobbade hela natten, kl fem gick jag ut ur entrén. Tacka för mig och gick hem snabbt till en efterlängtad kudde och täcke! ;) Nöjd efter en rolig kväll bakom baren!

Idag har vi tagit det lugnt. Jag vaknade vid 11 trots jag inte somnat förren kl 6. Eftersom vi bor som vi bor så väcktes Daniel och Linnea av mig när jag började klinka med grejer och ha mig. Blev inte mycket sömn för oss. På eftermiddagen var jag och Daniel trötta på att sitta hemma och gick och köpte sallad som vanligt och satte oss på en bänk och åt. Avslutade med kaffelatte på Starbucks och på vägen hem så fick jag honom att följa med in på Zara. Lite shoppingmani kom fram och jag kom hem med två klänningar ;) och en tunika som jag ska tillbaks och köpa på måndag (stängt på söndagar..). Jag är nöjd!

Hem och ladda om för fotboll. Kvällen spenderades på George's Payne, Sverige-Danmark. Skitmatch!! Men trevligt sällskap iaf! :)

Nu laddar de andra om för utgång, jag agerar DJ. Jag ska sedan lägga mig och sova gott medan de är ute och skakar rumpan. Sömnbrist ja tack, så får bli så ;). 

1 dag kvar till flytt!! :D

Roxy

Kvart i sju fick jag ett samtal från Nicklas. Jag fick därefter ändra om mina planer för kvällen från en partykväll framför baren till en bakom baren. Jag ska jobba på en bar här i Barcelona, Roxy. Jag har aldrig varit där, aldrig träffat managern, aldrig träffat de som jobbar där. Jag vet ingenting förutom att jag ska vara där vid halv tolv och fråga efter en som heter Alex. Mina nerver leker berg och dalbana med mig! Det ska bli grymt kul, resten av mina vänner här ska ut och festa. Jag har ingen mobil så kan inte nå dem, lite jobbigt men jag förbereder mig på en helkväll bakom baren på Roxy så får vi se var kvällen för mig.


Gah, nu är det på allvar. Watch out here I come!


Oh Susanna

Vi hade drinktävling på skolan. Som en avslutningsgrej. Vi alla fick komma på en egen drink och döpa den. Sen röstade läraren och alla elever på den som man tyckte var godast och snyggast, och vet ni vem som vann! Jo jag!
Här har ni den vinnande drinken som jag kommer bjuda många på framöver.

Oh Susanna

Highballdrink.

Raspberry vodka 3 cl
Malibu 4,5 cl
Limesaft från en halv lime.

Skaka, går också att bygga men jag tycker den blir lite lyxigare skakad ;).

Häll upp i ett highballglas med is och minst 4-5 st limeskivor i glaset.
Fyll upp med Sprite. 




Jag klarade det!!

Jag har inte haft tid att skriva, men nu måste jag bara få ner det!! Jag klarade slutprovet och är nu färdig bartender ( bara en jäkla massa erfarenhet som saknas då :P)

Det känns underbart, inte behöva plugga drinkar mer och bara att känna att man utvecklades mycket under kursen. Från första dagen då man ställde sig bakom baren som ett stort frågeteckan och undrade hur fan man skulle hålla koll på alla olika glas, likörer, redskap och allt. Nu är vissa av de sakerna självklara och det är sån skön känsla. Vi har kämpat som bara den under de här veckorna, det var ingen glidarkurs utan man fick kämpa för att klara det men det var värt det!! Känslan när Nicklas vår lärare sa mina resultat och jag insåg att jag hade klarat de och att det faktiskt hade gått riktigt bra var helt fantastisk. Belöning för slitet, jag var så osäker och förstörd förra veckan då man kände att man hade drinkarna alldeles för högt över huvudet och man såg det som en omöjlighet att få in dem. Sen då att få höra att han var stolt över hur långt man kommit och att man var klar. Fantastiskt!

Igår och idag har det var nästan 30 grader och sol och molnfritt! Så det har varit att ligga och slappa på stranden hela dagarna, vi har inte haft nån skola direkt så vi har haft hela dagarna där. Jag har blivit lite röd om nosen men annars så har jag klarat mig från att bränna mig. Envis att inte använda sollotion och byter med olja istället kanske inte är så smart - men oljan har solskydd 10 så de duger tycker jag ;).

Igår gick vi ut och åt på ett mexicanskt ställe på kvällen. Pollo con guacamole y una cervesa grande ;).
Tim var sjuk så det blev vi resterande roomies, mysigt att bara sitta och snacka. Sen blev det att ladda upp, på vägen hem mötte vi vår lärare av en slump. När vi sa att vi funderade på utgång hyllade han idéen och sa att det var vi värda och om vi kom nån halvtimme sent dagen efter så var det lugnt. Nu hade vi ju inget som sa emot så då var det att gå till El Corte Ingles - stoor affär på flera våningar bland annat en mataffär. Dit begav vi oss iaf för att ( Mamma du kan sluta läsa nu! ) köpa lite starkare drinka till våra drinkar. Det var lite rolig kombination när jag kommer fram till kassan och bär på mina grejer på bröstet för att jag inte tog nån korg när vi gick in. Jag lyckas utan att välta nått ställa ner det på rullbandet - En vodka smirnoff, en tranbärsjuice, ett paket knäckebröd och philadelpia. Efter lite skratt från hon i kassan begav vi oss hem. Jag var rätt trött men lyckades ladda om, det blev en rolig kväll. En av de roligaste jag haft här tror jag. Vi kom till utestället vid 1 och var hemma igen vid 4 så det var en lagom kväll kände jag. Hade inte druckit så mycket utan var där för en sak och en sak endast - DANSA! Alla var så glada och alla var taggade på dans så vi blev ett stort gäng på dansgolvet. Bra musik och bra människor. Jag somnade nöjd vid fyra.

Framöver nu, vad händer då. Vi har vårt boende som vi har bott under kursen till måndag. Sen kommer jag, daniel, malin och linnea att flytta till en egen lägenhet vid Barceloneta. Det är precis vid stranden. Det bestämdes idag så vi är väldigt förväntansfulla. Det kommer bli skönt att bo bra vi, det är rätt påfrestande att dela badrum och kök med 10 pers. Så även om vi kommer bo trångt är det iaf vårt egna. 
 
Idag så var jag och malin på en spanska skola, skulle börja en spanska kurs som Nicklas tipsat oss om.  Vi hoppade självklart på och gick dit. När vi kom dit så fick vi göra ett prov för att se vilken nivå man låg på för att bli placerad i en grupp. Det tråkiga var att malin hamna i nybörjargruppen medan jag ska gå i inter-medio. Mellansvår. Det är ju kul på ett sätt att man komma vara lite högre och kanske lära sig lite mer. Vi kommer dock gå på olika dagar och då självklart också i olika grupper. Hennes kurs började idag medan min var full så jag kommer börja nästa vecka. Kursen är på fyra veckor och man går två gånger i veckan á tre timmar per gång. Man får kurslitteratur för 12 veckor så man kommer kunna plugga mer själv efteråt om man vill. Allt för 180 euro. Nicklas fixade 10 procent rabatt, så det är bra. Bra kontakt att ha här! :)

Nu ska jag sova.














Med dig i mina tankar.

Fredagkväll och ni tänker nu är slutprovet avklarat. Det trodde jag med att det skulle vara men pågrund av lite dålig framförhållning så gick det inte enligt planeringen idag. Alla i kursen skulle göra det praktiska provet i tre i tre delar varav vardera del tar ca 18 min allt som allt. Vi är 18 stycken i kursen så man kan ju därigenom räkna ut att alla inte skulle hinna idag, men vi körde på ändå. Jag hann två av mina omgångar och har därför en kvar imorgon. Känns sådär att ha det halvklart. Vi kom dit vid tolv, då var jag i grupp två. Vi var 6 stycken i gruppen och man var därför tvungen att vänta på att 5 andra skulle göra sin omgång innan man fick göra sin andra. Jag kom dit vid tolv som sagt, gick därifrån vid sju och då hade jag bara fått göra mina två. Så det var väldigt segt, men jag förstår att det tar så lång tid men då kunde man planerat upp de bättre.

Min första gång var jag jättenervös. Gick in bakom baren med en klump i magen. Det är helt tyst och så sitter Nicklas vår lärare och David rektorn på skolan vid ett bord framför en och kollar på varje rörelse man gör för att hitta fel. Nicklas säger först fyra drinkar, när jag snart var klar med den fjärde drinken fick jag veta den femte. Sedan fyra till drinkar och sen den avslutande tionde. Det var en omgång. Sen så smakar de på drinkarna och kommentarer vad man gjorde fel och man fick själv säga vad man kunde gjort bättre eller vad som blev fel. Sa jag att allt är på TID!
Det gick bra men jag var väldigt nervös så det kändes inte så bra ändå även om drinkarna blev rätt.

Andra omgången gick mycket bättre om man ser till rörelserna bakom baren, det var roligare och jag kände mig lite säkrare. Jag gjorde nått fel på nån av drinkarna men annars gick det hyfsat iaf.
Nu har jag kvar den tredje imorgon förmiddag. Så ska dit vid 10 men då ska Linnea och Tim köra innan mig så jag kommer nog få köra vid 11 sen blir det att gå hem och plugga för sen på eftermiddagen är det dags för det skriftliga provet. Jag har inte hunnit plugga så mycket till det så är lite nervös för det med men jag hoppas på att det inte är så svårt ;).

Efter det är det FEST! Ojoj vad det ska bli kul, då är det först avslutningsmiddag med alla och sen utgång. Första gången vi kan umgås alla utan att veta att dagen därpå måste vi plugga drinkar. Ska bli hur skönt som helst!

Nu ska jag krypa till kojs och ladda för morgondagen!!


RSS 2.0