En kväll i trapphuset.

Vi bor i en klassisk gammaldags Göteborgslägenhet, med stora tjocka trädörrar med gamla lås. Har inte varit några större problem med det förutom att nyckeln någon gång kunnat krångla lite, men bara lite.
Jag var på väg hem från träningen när Daniel ringer "Hej, är du hemma snart? Jag håller på och tvättar och kommer inte in i lägenheten!" Jag svarar glatt att jag är precis runt hörnet och man har en lättnads suck i andra änden av telefonen. Jag tänker att hur har han lyckats med detta, glömt nyckeln i tvättstugan, sicken klantis (dörren till tvättstugan låses automatiskt när man stänger dörren).
Jag kommer upp till lägenheten där jag får veta att nej det är inte nyckeln han inte har, utan den funkar bara inte. Jag testar min nyckel men den fastnar bara i låset och det går inte att vrida om. Vi kämpar ett bra tag med alla dessa lirkningar vi kan komma på, men icke. Låset har gått sönder på nått sätt. Det blir att ringa en låssmed..
Någon halvtimma senare kommer en härlig göteborgare vid namn Jacob som en räddare i nöden. Han börjar lirka i låset, och lirka, lirka och lirka tillsammans med lite svårdomar lite frustration.. Men det gick inte, han tar till borren och en timma och fyra borrhåll senare så lyckas han äntligen lirka upp låset.
Glada trots utsvultna tog vi tacksamt tillbaks vår lägenhet! Aldrig varit så skönt att komma in i sitt hem!

Never ever

Idag gör jag mycket jag inte ska, allt istället för att sätta mig vid böckerna. Tränat, handlat, dammsugit... Visst produktiva saker men man tar lätt till sånt när man inte har pluggmotivationen till hands. Well, kollar igenom kompendierna lite nu åtminstone så får jag se till att lägga mer krut på det imorgon.

Idag har jag en såndär tankefylld dag, men inte på ett dåligt sätt, min sinnestämning kan gå i perioder upp och ner. I höstas hade jag en period av nedstämdhet, det var mycket som hände. Elin, fina Elin lämnade oss. Jag tappade fotfästet och var förvirrad över allt. Började tvivla på mig själv mer och mer och visste inte hur jag skulle ta mig framåt. På något sätt, och jag vet inte riktigt hur så tog jag mig framåt och jag känner idag mig mycket starkare. Man har en förmåga att ofta bara se hur många perioder man har då man mår dåligt, men man måste också se de perioder då man mår bra, då man är lycklig. Då man känner en stark livsglädje och kämparglöd. Jag är en person som tänker väldigt mycket och bearbetar händelser väldigt länge. Det är händelser, erfarenheter, som komer följa mig hela livet. Jag vet att jag kommer komma i fler nedstämda perioder, men nu tar jag en minut för att le och se mig omkring och inse att nu är inte en sån period och jag kommer hålla i den så länge jag bara kan.

 

Systrarna S, tack för den styrka ni ger mig!


Fredag

Hemmakväll var på planeringen, jag hällde upp ett glas vin och ställde in mig på en kväll i soffan framför "the voice", tidigt i säng. MEN träning och nyttighet i all ära, en öl med en bra vän en fredagkväll är faktiskt man värd efter en veckas slit. Mot stan blir det för att umgås lite med Marcus:)

Träning vid halv tio imorgon så blir inte för sen kväll. Spinning och Shape:)


Motivation

Den nionde juni ska jag och syrran ge oss på det igen, min mamma och faster ska också köra det här året. Det är dags för - Tjejvättern 2012. Laddningen är i full gång. :) Förra året var jag helt otränad och "alkoliserad" efter 1,5 år i krogbranschen, lite för många afterworks i kombination med brist på träning. Då fick jag anmälningen till rundan av Sofia som en grej vi skulle göra ihop. Och jag antog utmanningen, det gick bättre än vad jag väntat mig förra året med tanke på min fysiska form jag befann mig i. Nu är jag oerhört taggad på det här året, jag älskar att cykla och det ska bli jättekul och det är skönt att ha en utmanning som man tränar till, inte endast beach 2012 utan ett mer hälsosamt och vettigt mål då man måste vara i bra form för att utvecklas från förra året och kunna ge mer.
Jag spenderar rätt mycket av min träning nu i spinningsalen tillsammans med härliga klasskamrater som jag tränar ihop med. Nedräkningen har börjat och jag är taggad:)

Jag vill köpa en ny cykel innan, en ordentlig som man kan köra bättre med. Inte min lite sönderfallna damcykel.

Någon av dessa två kan det nog bli, gillar de vita hybridcyklarna. Men får se vad min ekonomi tillåter;)

Time will tell. :)

Keep it up.

Idag är jag helt slut, inte riktigt gått som jag vill idag. Sov dåligt inatt och nu när vi börjar kl 8 på morgonen är det tungt att hålla fokus hela dagen om sömnen inte är med en. Vid lunch var jag jättehungrig, trött, lite grinig. Ska öppna matlådan för att ställa in den i mikron och vips så tappar jag greppet och tappar ut halva innehållet av matlådan på golvet. När man nästan börjar gråta av en sån sak, är man för övertrött då?!
Dagen fortsatte och jag lyckades tillslut ta mig igenom alla föreläsningar med iaf lite av min uppmärksamhet. Därefter var det dags för synundersökning. Jag blir lätt trött i ögonen och har ont i huvudet, hade varit skönt med att man hade ett synfel som man kan fixa med ett par glasögon så känns det bättre men icke, nu är det min ögonmuskulatur jag måste träna upp.
Så jag ska träna ögonen ett tag framöver genom att jag ska hålla en pinne med en figur på framför mig och föra den långsamt mot ansiktet, samtidigt ska en annan person sitta och kolla på mina ögon och säga till när ena ögat släpper fokus. Kommer nog känna mig ganska fjantig men jobbigast blir det nog för Daniel som får assistera ögonkollare. Han var väl inte överförtjust över denna nyhet..

Göteborg.

Bloggen har legat nere väldigt länge. Jag är inte säker på att jag ska starta den igen heller men blev lite sugen på att skriva nu. Den här bloggen startade jag i samband med att jag åkte till Barcelona hösten efter studenten för över två år sen och sen dess har det hänt mycket. Bloggen har hängt med ibland och ibland har den fått ligga tyst.
Jag är ingen bloggerska och kommer aldrig bli i den bemärkelsen, jag är jag och jag skriver bara ibland för min egen skull och för min familj och vänner som tittar in lite då och då.

Sara har hjälpt mig tidigare med min design på sidan och jag tror jag får be om hennes hjälp ingen så ska det nog bli ett litet nytt utseende för en nystart. Men så länge så får vi stå ut med denna gamla.

Jag bor numera i underbara Göteborg. Flyttade hit för ett halvår sen och det var det bästa beslutet jag tagit i mitt liv. Jag känner att det har stärkt mig som person och jag mår just nu väldigt bra. Jag pluggar till Dietist på Sahlgrenska Akademin där jag träffat underbara människor och får studera inom det jag är mest intresserad av - Kemi, fysiologi, kost och näring. Det är perfekt för mig och det är skönt att känna så!

Jag bor tillsammans med min bästa vän Daniel och det funkar jättebra, så glad att jag har honom i mitt liv. Vet ärligt talat inte vad jag skulle göra utan honom. Bästa:)
Lägenheten hyr vi i andra hand så till sommaren/hösten blir det för mig att hitta något annat, men det är ett tag kvar så förhoppningsvis kommer det upp något bra alternativ som jag kommer trivas lika bra med som jag gör nu.

Min vardag består av skola, träning, kaffestunder. Just nu är jag inne i beach 2012, det är hårdträning med diet. Målet är minus 10 kilo till sommaren. Får se om jag lyckas ;).

Well, en liten update. Ska försöka skriva lite oftare framöver, min kära mor vill ha något att läsa vet jag..


RSS 2.0