voiceless



Bilder från i lördags tagna med Sofias mobilkamera, haha inte bästa kvalitén där kanske ;).

Legat hemma hela dagen. Kollat på film, undvikit att prata. Haft väldigt tråkigt, tänkt massor. Tänkt på saker man vill komma igång och göra. Det är då man känner sig så handikappad för att man inte kan göra nånting nu. Måste bli frisk först. En väldigt irriterande väntan. Men min kropp säger ifrån nu - slow down!!
Jag ska lyssna.

Set me free


And the sickness is back..

Jag har ingen röst kvar och jag har en jäklans hosta som irriterar.. Kan jag få lite flyt ibland känner jag, om jag inte är sjuk så är det nått annat som skaver. Nej usch, hoppas detta går över fort!
Jag ligger deckad i sängen efter en lång arbetsdag på caféet. Börja jobba klockan nio så halv nio sitter jag och väntar på bussen, efter att bara ha sovit 5 timmar och en utgång innan det var man väldigt trött i kylan.. Bussen kommer inte, klockan blir 20 i.. Jag kollar busstidtabellen igen, f**n jag har kollat fel och den går bara en gång i timmen på söndagmorgonen. Blir att ringa jobbet och förklara, det var inga problem att jag kom senare men när jag kom intraskandes kvart över nio på Dalles var det en väldigt frusen och röstlös Sanna som kom. 
Dagen har gått bra ändå, jag har kämpat med att hålla rösten vid liv, energin lyckades jag hålla uppe åtminstone :).
Det var julmarknad i Gamla Linköping och det innebär ENORMA mängder människor som ska in i caféet och alla ska ha platser och det är generellt kaos hela dagen. Powerteamet löste detta bra och det blev inga stora dramatiker under dagen. När klockan var kvart över sex, klappa vi oss på ryggen, sa bra jobbat och fick slutligen åka hem!
Och imorn är jag LEDIG! Ska bli riktigt skönt att få sova ut. Jag hade tänkt köra riktig hårdträning på gymmet men det verkar ju inte som jag är fysiskt kapabel till det. Blir en hemmadag med film och mys. :)

Igår var jag ute med Sis. Det var riktigt kul, jag och sofia + 8 av hennes kompisar. :) Det är inte så ofta längre som jag förfestar så med bara tjejer. Det var kul att stå och dansa och ladda upp för utgång med syrran. Vi begav oss sedan till Platå. Johanna hade skrivit upp oss på listan så vi kom snabbt in så det var skönt. Mycket dans. Träffade många kompisar, dans dans dans. Beundrade min favoritbartender ett tag och vid halv två tog vi sista bussen hem. Lite tidigt men skönt eftersom jag skulle upp och jobba tidigt. KUL KVÄLL!
 


Saknar värmen


Alicia Keys - Try Sleeping With A Broken Heart.

Even if you are a million miles away
I could still feel you in my bed
Near me, touch me, feel me

And even at the bottom of the sea
I could still hear it inside my head
Telling me, touch me, feel me
And all the time, you were telling me lies

So tonight, I'm gonna find a way to make it without you
Tonight, I'm gonna find a way to make it without you
I'm gonna hold on to the times that we had
Tonight, I'm gonna find a way to make it without you

Have you ever try sleeping with a broken heart?
Well you could try sleeping in my bed
Lonely, own me, nobody ever shut it down like you

You wore the crown, you made my body feel heaven bound
Why don't you hold me, need me
I thought you told me, you'd never leave me

Looking in the sky I could see your face
And I knew right where I fit in
Take me, make me, you know that I'll always be in love with you
Right till the end

So tonight, I'm gonna find a way to make it without you
I'm gonna find a way to make it without you
I'm gonna hold on to the times that we had
Tonight, I'm gonna find a way to make it without you

Anybody could've told you right from the start it's 'bout to fall apart
So rather than hold on to a broken dream or just hold on to love
And I could find a way to make it, don't hold on too tight
I'll make it without you tonight

So tonight, I'm gonna find a way to make it without you
I'm gonna find a way to make it without you
I'm gonna hold on to the times that we had
Tonight, I'm gonna find a way to make it without you.


Give me a reason

Jag är väldigt dålig på att uppdatera, men äsch såna perioder kommer. Jag hade en nu! Nu när jag är hemma så träffar jag ju er mina tappra läsare. Jag tror jag är uppe till 9 nu. Eftersom jag träffar er så vet ni ju redan what I am up to, så kändes väl lite onödigt att berätta det här också. Sen fick jag några klagomål från min kära kusin över dålig uppdatering. Insåg då att jag kanske skulle ta mig i kragen och få den här i rullning igen. Det är faktiskt väldigt kul att ha efteråt. Det har jag kommit fram till nu. När jag bläddrar tillbaks och läser inlägg från Barcelona och barkursen så kommer minnena tillbaks och det är roligt att ha kvar. Jag skriver för min egen skull, för mig. Om man vill läsa, absolut. Jag skriver inget jag vill dölja här. Sen vet jag att de som läser är mina vänner och ja, ni vet ju redan det mesta om mig. ;)

Tiden går snabbt nu, jag jobbar nästan varje dag och pengarna rullar in. På 6 dagar nu i november jobbade jag 54 timmar. Så det blev en bra slant in på kontot. Det känns bra. Då hålls alternativen öppna för framtiden. Nu känns det bara skönt att vara hemma och landa ordentligt. :)  Jag har varit hemma i exakt två veckor nu. Det har gått fort, första veckan var jobbig för då var det en sån omställning. Att komma hem och jobba och jag visste väl inte riktigt vad jag ville. Nu när jag landat lite mer, ska köpa gymkort på feelgood imorn och komma igång med träningen igen. I need that. :)

Inte för att låta självgod eller vad man ska kalla det. Men jag märker att jag blivit äldre, att jag har blivit mognare. Jag hanterar mig själv bättre och händelser i mitt liv klarar jag av bättre. Jag har lång väg kvar i mitt liv, och lång väg kvar i att hitta den jag är helt. Jag vet bara att det finns negativa saker och positiva saker hos alla. Jag vet många av mina brister, jag har alltid vetat dem konstigt nog, de positiva är ju alltid svårare att se.  Skillnaden är när man hittar sin balans i att se sina brister och positiva egenskaper, det är först då man lär sig acceptera den man är. I know them both, men jag försöker fokusera på de positiva och jobba på de andra under tiden. En livslång kamp, men jag är beredd att ta den. Jag är jag, take me for what I am. :)




There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be a uphill battle
Sometimes I'm gonna have to lose

Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb

The struggles I'm facing
The chances I'm taking
Sometimes might knock me down
But no, I'm not breaking

I may not know it
But these are the moments that
I'm gonna remember most, yeah
Just gotta keep going

And I, I got to be strong
Just keep pushing on

 ~ The Climb ~


Linköping

Åter i Sverige, åter i Linköping. Sista dagarna i Barcelona var sjukt innehållsrika. Jag sammanfattar dem lite kort.

Rediga utekvällar i Gothic - sista spanskalektionen - Camp Nou (barcelona-mallorca, 4-2 till barca, riktigt bra match!) - shopping - barhäng - vattenläcka i badrummet kl 3 på morgonen - utelåsta från lägenheten kvällen innan hemfärd - stulen kamera och mobil sista utekvällen..

Jag och Daniel blev upphämtade på Skavsta av mamma och pappa. Lite gråtfyllt kramande och fika sen började bilen rulla mot hemtrakterna våra. Det var många partylåtar på radion hem så jag och daniel blev faktiskt lite partypepp, var nog för att vi var glada att vara hemma. Utgången fick vänta några dagar..
Torsdagen så satte verkligheten snabbt igång. Jag kom hem vid 10 på onsdagkvällen och kl 8 dagen därpå befann jag mig på caféet och skulle ensam jobba där hela dagen. Jag fick mycket besök hela dagen så det var kul :).
Fredagen var jag på Ekenäs. Julmarknaden som Dahlbergs café i år hade hand om caféverksamheten. Dalhbergscafé flyttade ut så att säga. Mysigt med julstämning redan i november. Jag fick jobba i slottscaféet på eftermiddagen med min kära syster och arbetskamrat. Vi passade på att leka lite med kameran när det var tomt på gäster en liten stund..



Lördagen öppnade jag caféet i stan så det blev bara en dag för mig på julmarknaden men jag hade det mysigt på caféet i stan ändå. Kvällen spenderades hos Oskar. Förfest som sedan ledde till utgång på Platå. Sov sedan hos Sara. Söndagen blev en mysdag med frukost och promenad. Sen bara ligga hemma på kvällen och slappa.

Snart ska jag ner på stan och träffa Emma. Det är så skönt att bara kunna ta bussen eller bara ta telefonen så kan man höra mina bästas röster och träffa er. Tack för att ni gör det värt att vara hemma.
Bussen kallar.


So you do.

Kunde ju inte låta bli. Ett sista. Sitter här och fixar med mitt bankkonto. Ska ge information till företaget som vi hyr lägenheten av så att de kan betala tillbaks depositionen när vi flyttar. Lite trix och lite prat med fadern min så löstes det problemet, skönt.

Jag hade glömt bort Hoffmaestro ett tag nu, lyssnade konstant på dem tidigare i somras och i slutet på våren. Efter några roadtrips med endast deras skiva spelandes så sätter sig låtarna i huvudet, med en karl bredvid som sjunger för full hals är ju också svårt att glömma. Ler till bara minnet. Men de har en sån perfekt blandning av lugna och högre tempo låtar. Jag sitter nu och lyssnar för fullt. Kommer upp många minnen men det är bra minnen så det gör inget, inte idag.

Igår kväll innan vi avslutade natten med film så var vi på en pub i stan och kollade på fotboll. Barca var inte så bra igår, 1-1. Hoppas de skärper till sig till hemmamatchen på söndag nästa vecka. För då planerar vi att gå och kolla. Ska bli otroligt roligt. Måste nästan investera i en Barca tröja, men det får vi se hur de blir med de.
Efter matchen gick vi till Johan och Amandas lägenhet, drack några drinkar och spelade kort. Jag och Daniel var taggade på utgång men de andra var inställda på att ta det lugnt så det blev att köra några runder kortspel och sedan vid halv två satte vi på filmen. Vid tre vandrade jag och Daniel hemåt. Skön kväll med trevligt sällskap. Sista tiden nu ska dock bli lite mer utgångspräglad.



And if you want me to be real deep, I'll hook you up with some poetry
Roses are red and violets are blue
They both look pretty good baby girl but then so do you

~Hoffmaestro~



                                                                            



Hasta Luego!


Stockholm Boogie

Älska älska Hoffmaestro. Såg på Stockholm Boogie ikväll/inatt tillsammans med Daniel, Johan och Amanda. Sångaren i Hoffmaestro är en av huvudkaraktärerna i filmen. Och många hoffmaestro låtar spelas under hela filmen. Me like!

Var tvungen att dela med mig av en av deras texter. Här kommer I'm Not Leaving Now.

Girl I'm not leaving now
I'm not gonna leave you baby til you satisfied
Girl I'm not leaving now
Woman what you need I'll provide
Everytime I see your face baby
I get so weak in my knees
Everytime I lay my hands on you girl
It's like I don't know how to speak

Ohh, what you do to me
Ooooh, pretty baby
Hear me when I say to you girl

I'm not leaving now
I'm not gonna leave you baby til you satisfied
No I'm not leaving now
Woman what you need I'll provide, I'll provide for you

My love is real
I always have, and always will
Be close to you
If you let me to
I'll do whatever you please, girl I'm down on bending knees
Say you feeling it like me
Can't you feel it honestly?

You never, never have to sleep alone
And ohh pretty lady, hear me when I say
When I say to you that I

Girl I'm not leaving now
(I'm not leaving you no)
I'm not gonna leave you baby til you satisfied
Well I'm not leaving now
No baby no (I'm not, I'm not)
I don't wanna be without it (No Baby)
I ain't leaving you, you better believe it
I'll take care of you when you want me to, and you want me to
Baby,Baby,Baby,Baby,Baby,Baby,Baby,Baby
That's what I'm gonna do baby girl
I Will come to you
I'm not leaving, I ain't leaving you baby




Imorn så har vi inte internet längre här så det kommer bli korta visiter på internetcafé och kommer nog inte bli så mycket bloggande. 1,5 vecka kvar här i Barcelona. Det kommer gå fort. Den 11e november lyfter planet för svensk mark. Därefter återstår att se vad som händer. Men jag ser fram emot den tiden också :). Hem till nära och kära.

Adios !


RSS 2.0