Onsdagsmys

Blev en ganska oproduktiv dag idag, åkte hem efter skolan och en trött tjej hamnade sovandes på sängen. Ingen träning och dålig middag. Inte bra. Fick lite panik på mig själv och beställde hem Fredrik Paulúns nya bok "LCHQ", jag har alltid varit ett fan av honom. Till er som inte känner till honom är han en känd näringsfysiolog som varit en central ledarroll i svensk kosthållning senaste 20 åren. Han var den ledande GI- förespråkaren. Näringslära är ett ämne som utvecklas ständigt vilket gör det så intressant. Det som är jobbigt är också att det är mycket förtal mot olika dieter och ofta finns det inte tillräcklig forskning för att bevisa vad man tror på. En del har jämfört dagens näringslära kunskaper med 1600-tals kirurgi, att den har så mycket att utvecklas. Detta stämmer verkligen men samtidigt så känns det som det är många som förespråkar mycket utan att ha belägg för vad de säger.
Jag ser fram emot att vara en del av utvecklingen av näringslärafronten. Personligen så tror jag på LCHQ, vilket betyder låg mängd kolhydrater och hög kvalitet. Den här dieten är en utveckling av LCHF kan man säga. Här har man fokus på hög proteinmängd och fett men från bra kvalitet. Det är protein från magrare kött såsom kyckling, mycket fisk och skaldjur. Baljväxter i viss mån kombinerat med en liten mängd kolhydrater från bra källor som quinoa, ris, bulgur m.m. Fettet ska komma främst från nötter, fet fisk där man får mycket enkelomättat och fleromättade fetter. Mättade fetter som är korta och mellanlånga, dessa har visat vara bra för både ökning av förbränningen och energiförbrukningen.
Jag har beställt hem Fredrik Paulúns nya bok och kommer testa den här dieten som förespråkar livskvalitet istället för ren viktminskning. LCHF ger snabb viktminskning men jag tror inte på den i ett längre perspektiv.
Jag ska skriva mer om LCHQ framöver, lägga upp recept som jag testar. Vi får se om det känns bra, kan ju inte förespråka nått man inte testat.

Ikväll var det bowling med Sara och Hanna följt av en mysig fika. Nu blir det sängen för att få en mer produktiv dag med plugg och träning imorgon!


Primavera

Jag har varit lite seg på bloggandet, som vanligt går mitt skrivar-sug i perioder, har några tappra läsare som håller i. Min familj skulle jag tippa på. Och mami forsätt kolla för ibland så kommer det frekventa inlägg och ibland så kommer de lite mer sällan.

Våren börjar komma lite smått, det kommer fortfarande dagar av köld och blåst men rätt som det är så är solen där. Det är mer varmare sol nu. Det gör så mycket till humöret, ingen mulnande huvudvärk som man annars lätt får av grådaskigt väder. Nej nu så blir alla på sitt bästa humör så fort man ser solen. Det är otroligt hur mycket vädret påverkar oss. Just idag är det lite molnigare men några glimtar sol fick vi mitt på dagen åtminstone. Vårens planering börjar läggas ut, det är skönt att sitta och planera saker man ska göra på våren då känns det som allting närmar sig värmen och soliga dagar med solbrillorna och shortsen på.
Nu fokuserar jag mest på vår fysiologikurs som vi har nu fram till påsk. Det är skönt att vi har en så intressant kurs nu, tiden går fortare då. Plugg och träning. Men det är skönt att ha tid att fokusera på det nu.
I påsk blir det att åka till Linköping några dagar, blir att jobba ons-sön på Dahlbergs, för att sedan till valborg åka upp till Uppsala. Lite småresor som ger mycket.

Nu ska jag iväg på födelsedagsmiddag på Mañana, fira Mathilde som fyller 23 :). (Så det är faktiskt inte endast plugg och träning på schemat...)

Jag på landet.

Söndagslugn.

Idag har jag en seg dag, har haft det senaste dagarna. Inte gjort något på dagarna men hittat på lite på kvällarna. Jag har lite skrivkramp, jag har inte så mycket att skriva om idag. Tror jag kanske har nån grej i kroppen, nått som ligger där och väntar på att bryta ut. Jag äter mycket C-vitamin och försöker ta det lugnt och hoppas på att det inte blir något! Det är en bra ursäkt till att bara ligga i soffan en söndag som denna.

 

Jag saknar mina systrar! Jättemycket. Kärlek till er, Systrarna S.


One moment in time

Solen skiner idag och jag firar detta med att ta mig till mysiga Haga där jag ska ta en härlig fika med Sara. Efterlängtat och välbehövligt!


Semledagen.

Jag var inte riktigt med i bilden där kanske, men idag är det SEMLEDAGEN och det firas med en semla och kaffe på rasten i skolan. Mumsigt och värt det! Nu beger jag mig mot bodypumpen för att lätta lite på mitt samvete!

Mysig bild från en långpromenad i söndags. Våren börjar sakta komma, snön smälter åtminstone! Snart ska jag ge mig ut på springturer, jag och Annika ska börja springa nästa vecka. Hoppas på att underlaget blir perfekt tills dess.

Så länge beger jag mig mot Sats. Puss och hej!


Stay away

Har en skön vecka i skolan, vi har haft självstudier både onsdag och torsdag så har kunnat lägga upp dagarna som jag känt för. Igår sov jag ut på morgonen, pluggade och åkte och körde body pump med Hanna och Daniel. Vi utmannade oss själva och la på mer vikt på stången än vad vi brukar, och vi klarade det. Utmattade och glada åkte vi hemåt. Filmmys med Daniel för att sedan somna djupt.
Imorse gick jag upp vid sex och åkte och körde ett morgonpass på gymmet, spinning och core. Hem för att plugga och när Daniel kom upp vid halv tio hade jag redan duschat, ätit frukost och nästan satt igång med plugget. Kände mig lite stolt då:). Hemma hela dagen och pluggat och tagit det lugnt, en fika med Vasil för att sedan köra Body combatpass med Daniel. Blev några pass tätt inpå där men det behövde min kropp, imorgon är det fredag och därmed snart helg. Lovely :)




Nyinköpta löparkläder! Nu ska inget hindra mig från att ta mig ut i spåret!

Reminder

"Man är ansvarig för sin egen lycka"

Ett citat som jag tycker är så bra, det säger så mycket. Man klagar ofta på personer som behandlar en si och så, något i sin vardag som man inte trivs med. Det kan vara allt från en trasig sko till ett brustet hjärta. Stora som små. Man klagar lätt, men det är bara en själv som kan göra en skillnad i sitt eget liv. Man måste bara ta sitt eget ansvar, sluta klaga och göra saker man mår bra av istället.

Ett annat passande citat som på något sätt kompletterar det andra är:

"If you want something you never had, you have to do something you never done."



Åh vad jag saknar min fina fina vän. Tove, du är min solstråle!

Happy Valentine

Glad alla hjärtans dag, har ni några beundrare där ute? Hoppas att ni alla har haft en underbar dag!


Alla hjärtans dag, det är en mysig dag på ett sätt. Det är hjärtan lite överallt på stan, det finns väldigt många olika erbjudanden om perfekta "Alla hjärtans dags"- presenter. När man var liten var det en viktig dag. I skolan kunde man skicka roser till varandra, både öppet eller anonymt och varje gång som de skulle delas ut så hoppades man på att man skulle få en ros. I åttan och nian kommer jag ihåg att jag fick tio stycken, vi var ett stort gäng på tio och alla skickade till varandra ;).
På gymnasiet kunde man också skicka rosor. Det är en rolig grej, men jag skulle bli så mycket gladare om någon kom och gav mig en ros på en annan dag. För får man det på alla hjärtans dag så är det ju för att det är den dagen. Får man det vilken annan dag som helst så är gesten betydligt större.

Men idag fick jag en ros av en ståtlig karl, min far.


Vid fyra ringer pappa, han har haft möte i Göteborg och väntar på tåget hem. Mötet blev klart tidigare än planerat och jag begav mig in till centralen för en liten fikastund. Jag blev bjuden på panini och kaffe och en ros dagen till ära. Tack pappsen!

Sunday special.

Härlig helg med mycket gott, jag tar allt lite för stora undantagshelger kanske.. hm. Men oj så trevligt det har varit. I fredags var det middag med Emelie och Anna hemma hos Emelie, sen blev det till Hvillan med Emelie, Linn, Annika och Ellen. En rolig kväll av vin, prat och dans! En sväng på Gasquen också men bara en kortis.
Dagen igår blev att ligga under täcket hela dagen, inte bakis men hade en fruktansvärd huvudvärk. Tror min kropp inte var helt kry. Men efter några panodil och ett par timmars sömn blev det bättre och jag begav mig hem till Linn och Tobias tillsammans med Annika för "halv åtta hos Linn". Det var trerättersmiddag där vi stod för en rätt var, jag gjorde min favoritförrätt - Chevre Chaud. Linn gjorde en jättegod fläskfilérätt med gratinerade äpplen och blomkolspuré till varmrätt och Annika gjorde en jättegod Äpplekaka till efterrätt. Till detta dracks det gott vin och vi hade en riktigt trevlig kväll! :)

Mina sockertösar. Annika och Linn

Idag vaknade jag pigg och glad vid tio, blev sugen på brunch och gick och handlade nybakat bröd, ananas, vindruvor, brieost m.m och när Daniel vaknade vid halv tolv var allt uppdukat och klart, en riktigt mysig början på denna söndag. Solen skiner och energin är på topp - detta ska "firas" med att läsa in hjärtfysiologi! Check.

 

Igår somnade en stor stjärna in - Whitney Houston! Vi hedrar henne idag genom att spela hennes låtar och tända ett ljus - Rest in Peace.


Svalkar vinden.







Idag blir man lycklig av att titta ut. Solen lyser över Göteborg idag, bilderna gör inte riktigt den klarblå himlen och solen rättvisa men det är min utsikt från köksbordet. Jag laddar dagen med en kopp kaffe och lyssnar på Svalkar vinden av Den svenska björnstammen.



Nu beger jag mig mot Hanna, ska spendera dagen i hennes fina hus. Plugga, plugga, plugga, för att avsluta med combat kl 18. Hoppas mina nära och kära har fått en lika bra start på dagen som jag!

Time to wake up.

Nu börjar fysiologikursen verkligen dra igång, man känner att man direkt ligger efter om man inte gått igenom gårdagens föreläsningar när man sitter på dagens. Det är intressant men blir lite överväldigande när man känner att man ligger efter för då är det svårt att ta ifatt.
Imorgon så har vi självstudier inför seminarium på block 2 på fredag. Kursen är uppdelad i fem block. Nu har vi hjärtat, cirkulation och respiration. Många termer och många olika aspekter man hela tiden måste ta med. Blir nog att lägga helgen på en hel del plugg för att komma i fas.
Jag sitter nu och läser igenom min syster Sandras anteckningar från hennes fysiologikurs på apotekarprogrammet. Imponerande, jag tror hon fick alla gener för anteckningsförmåga. Snyggt och väldigt strukturerat. De gick in på mycket som vi inte ska läsa men det är ändå skönt att kunna läsa igenom vad hon skrev ner som viktigt, då får man ett till perspektiv på det - sen om det är någons anteckningar som jag litar på så är det hennes! Där vet man att de är noga kontrollerade ;). Tack sis!

Idag så hade vi föreläsningar 8-11, tidigt att börja åtta, puh. Förstår inte man gjorde ju alltid det på gymnasiet, nu är det pest och pina om man börjar åtta. Men skönt att börja dagen tidigt också iofs. Efter skolan gick jag och Emelie till landala för ett body pump-pass, sen en efterlängtad lunch på Paprika. :)

Söta Emelie



Crazy day



Jag klarade Nutrition 1 Tentan, galet glad idag!! WOOOOHO!


A little bit of sunshine.

 

Tulum, Mexico 2011.

Jag saknar solen, värmen, de vackraste stränderna.
Tack för fina minnen, längtar tills jag får åka dit igen.

Lets go.

Jag tog en helt ledig helg, ledig från plugg och träning. Nu sitter jag i soffan och det drar i hela kroppen efter ett träningspass. Jag är taggad för veckan som kommer och jag är taggad på body pumpen imorgon. Det känns skönt att känna så. En undantagshelg - nu är vi åter på banan igen!

 

Om en vecka ska jag på en sittning på Chalmers, till vad måntro.. well får se hur det går, efteråt berättar jag!


Frosen sunlight.

De här två snyggingarna spenderade jag lördagkvällen med. Då inga bilder togs så får man ta från andra tillfällen, nu var jag ju inte ens med när denna bild togs meeen men man tager vad man hager och är de inte snygga. I sina Columna outfits - Mr Daniel Björn och Miss Elin Selander. Lovely :).

Jag gick emot kylan på dagen igår och tog mig ut på stan, fikade med mina fina tjejer Annika och Linn. Blev många planer för framtiden, tjejsnack i all ära och avslutades med att vi kom överens om att avsluta vårat shoppingförbud. Alla blev vi lite galna och alla inhandlade något. Annika och Linn en varsin tröja från H&M, jag ett par vagabond stövletter på rean på Scorett och min fina hatt från BikBok som jag lagt upp en bild på tidigare. Så alla var vi nöjda när vi åkte hem för att forsätta vår lördagkväll i god stämning. Jag och Daniel tog vagnen mot Elin i Haga där det blev god mat, lite vin och melodifestivalen.

Sen måste jag ju även tillägga att min käre far fyllde 59 år igår, Grattis pappsen!

 


I shot for the sky.

Börjar söndagen med en fin låt.


Down - Jason Walker feat. Molly Reed.

Kvalitetstid.

Igår var det en riktigt fin fredag. Jag slutade skolan runt kl 14 och åkte ner till stan och fikade med Cissi på nya Condeco. Jättemysigt ställe verkligen, rekommenderas.


Det ligger precis vid kompassen, på Östra Hamngatan vid Lagerhaus. Jättemysig inredning och gott, guess what de har rättigheter så kan till och med avnjutas ett glas vin här. Perfekt :)

Efter fikan blev det att trängas lite på systemet, man ska inte handla något där på fredageftermiddagar, proppfullt! Tillbaks till kompassen men Sats denna gång för ett Body Pump-pass. Var lite seg på passet men var skönt att känna att man kört ut sig ordentligt innan helgen.

Mot ica för att handla lite nödvändigheter till middagen, jag hade bestämt mig för att laga mat till mig och Daniel. Han har tentaperiod så då är han värd lite lyxigt, så jag kom hem vid halv åtta och började fixa och trixa.

Förrätten var höjdpunkten, Chevre Chaud. Det är så underbart gott. Till detta serverade jag en Sauvignon Blanc från Chile.
Till Huvudrätt blev det citronkyckling med soltorkade tomat, haricots vertz med en tomat och machesallad. - fortsatte med samma vin.


Chèvre Chaud.

Leyda Reserva Sauvignon Blanc

Vitt vin, Torrt, Friskt & Fruktigt



Den här kombinationen rekommenderas starkt! Bon apetit!

Depth Over Distance

Varför är det oftast så att när man inte får göra någonting så hittar man sig i massa lägen för att göra det. Jag har inte haft jätteproblem med att stå emot att shoppa tidigare, jag köper när jag hittar nått men brukar inte köpa så mycket jag inte behöver. Annika och Linn kände att de behövde ha shoppingförbud och jag hoppade på, en månad utan att köpa något. Nu vart vi än går hittar vi grejer vi vill ha, på nätet, i butiker. Överallt!

Bilden är tagen från Bikbok.se

 

Jag fullkomligt älskar den här stilen, jag vill ha byxorna, tröjan, HATTEN!!

Men jag antar att jag måste vänta ett par veckor till... puh!

 

 




Girls they wanna have fun.



RSS 2.0