Sommarpicknick

Igår invigde vi sommaren på riktigt med en härlig vin och plock picknick på berget bakom vår lägenhet, utsikt över hela Göteborg i solen. Vidare en sväng på avenyn och lilla London innan hemförd vid tresnåret! Fin kväll med fina människor!


Summertime is here, soon.

Varför är det så att när man har som mest att göra, då vill man inte göra någonting. Saknar helt motivation till plugget och tentan närmar sig samtidigt som den oönskade flytten. Det börjar bli dax för Daniel och mig att säga hejdå till vår fina lägenhet i Olskroken och bege oss till varsin etta. Hade gjort vad som helst för at ha haft förstahandskontraket på den här lägenheten. Älskar den så mycket! Men man får försöka se positivt på det, vi har haft ett fantastiskt år här och jag är så tacksam över det. Jag har fått bo med min bästa vän, jag har lärt känna många otroliga människor och jag har insett mycket vad som är viktigt för mig.
Det ska bli skönt att komma till Linköping över sommaren faktiskt, jag saknar Dahlbergs Café och alla arbetskollegor och det ska bli fantastiskt att jobba mycket där i sommar. Hjälpa sis lite, åka till landet på lediga helger, åka ner till Götet ibland och fixa i nya lägenheten. Bara fokusera på allt utom plugg för ett litet tag. Fokusera på de saker som jag vet är säkra i mitt liv och utgå därifrån.
Mina tankar över hösten går i hundra tio. Min senaste plan (förändras väldigt mycket här) är att jag har sökt in till flera utbildningar till hösten men med sen anmälan så det är minimal chans att komma in MEN jag har sökt Biomedicinprogrammet på distans från Skövde som första handsval och min tanke där är att jag ska ge ett tappert försök till att köra dubbelt plugg. Fortsätta på Dietistlinjen samtidigt som Biomedicin. Man har några obligatorika labbar i Skövde om jag kommer in men en timma med tåg så är man där, så det skulle kunna funka. Min plan B är att jag kommer in på Spanska distanskurs och läsa den parallellt med dietist. Min plan C är att ta ett studieuppehåll och söka jobb och ev plugga spanska samtidigt för att få ihop mina 15 hp per termin som min studentlägenhet kräver.
Det som är skönt är att alla idéer ger några säkerheter - jag bor kvar i Göteborg, jag kan satsa på att få iordning lägenheten och igen JAG BOR KVAR I GÖTEBORG! Och jag kan inte ta ett beslut fören i höst då jag får reda på utbildningarna vilket betyder att jag inte behöver tänka på det längre. Jag satsar på mina säkra kort och satsar på en underbar sommar!

Lite bilder från närmaste tiden:


no words needed.


Up, side, down - thoughts you turn me.

Inside out, round and round..

Jag har så mycker funderingar så det är galet just nu, mycket som rör runt i huvudet vilket mest lämnar mig med en känsla av osäkerhet och nedstämdhet. Inget kul men måste tas igenom, precis som allt annat. För mig är det väldigt viktigt med en trygg punkt vilket det här året i Göteborg har gett mig, innan var jag väldigt förvirrad och ärligt talat väldigt lost. Min trygga punkt är jag inte redo för att släppa och jag blir ledsen på mig själv för att jag måste röra till det för mig. Jag har börjat tvivla på min utbildning, om jag studerar rätt. Jag kom dock på det försent för nu är antagningen till hösten stängd vilket innebär att jag inte kan plugga något annat redan i höst utan det blir som tidigast (i Göteborg) till hösten nästa år. Detta ställer till problem och väcker många frågor - Ska jag bo kvar här, ska jag plugga ett år till på Dietist, ska jag ta ett sabbatsår - får jag då bo kvar i en studentlägenhet.. Det är väldigt jobbigt och onödigt komplicerande, dock relevanta och viktiga beslut då det handlar om min framtid. Jag kan inte bara blunda och tro att allt blir bra, måste lösa detta på bästa sätt. Till att börja med avsluta sista kursen på vårterminen lika bra som jag gjort de andra, så får vi se vad som händer därefter..


Något roligt från tiden som gått för att höja upp stämningen igen. Valborg 2012 i Uppsala!

image descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage description


RSS 2.0