Avundsjuka

Jag sitter dränkt i fysiologikompendier, sönderstressad i sista tentaplugg innan tentan på måndag medan Daniel kommer in peppad inför en lördagkväll med en Corona i handen säger "Skål tunntarmen!" (som jag noga sitter och försöker plugga in anatomin om) och nöjd tar han en stor klunk av vad det det ut att vara den godaste ölen någonsin - jaaa jag är trött på plugget nu !



En bild säger mer än tusen ord


Sweet bitterness



Det var längesen jag delade en låt med er. Älskar hennes röst, skör och vacker. Enjoy!

Jag har kommit ur min pluggdrive, tentan är på måndag, bäst att försöka lägga i en högre växel nu. Dammit. Men snart är det måndag och vi är klara med fysiologin, uteservering på eftermiddagen, kvällen är det stormöte med bästa SexElegans och sedan är det klasstentafest. På tisdag beger jag mig mot linköping en vecka, jobba varje dag men njuta av lediga kvällar med min underbara familj och fantastiska vänner. Det ser jag fram emot, galet mycket. Nu ska jag försöka få lite plugg gjort, annars får jag snart skäll av en viss Anni :) <3

Ett skratt förlänger livet

Bilder från i söndags.. Från sång till gräddkalas - läs gräddkrig!


Underbaraste

Jag har haft världens underbaraste helg och kan knappt i ord beskriva mina känslor i denna stund. Jag har så otroligt fina människor i mitt liv, jag är så lyckligt lottad att få kalla dem mina vänner!

Jag kan börja med att berätta att jag nu är en riktig Elegansare, stolt medlem i SexElegans inom Sahlgrenska akademin studentkår. I lördags var det inkröning och togafest, blev en riktigt lyckad kväll med god mat, dryck och umgänge. Självklara bastun var med och var kul att lära känna alla lite bättre, the beginning of a beautiful friendship ;)

Vaknade upp igår till vacker sång av Daniel och hans underbara syster Susanna och hennes pojkvän Jesper. Blommor och paketöppning på sängen, för att föras ut till köket där det var uppdukat med nybakade scones, småkakor, ananas, vindruvor och tända ljus.
Våffelfika stod sedan på planeringen och oj vad våfflor det blev. Mitt under fikan händer det, Johan Daniels bror börjar sjunga och alla blir lite chockade. Daniel som precis innan gått ut från köket kommer in och Susanna kommer reser sig upp och de gör tillsammans världens finaste spex. Jag har aldrig varit med om något liknande. Jag börjar gråta för att jag blir så rörd. De sjöng ABBA låtar som de gjort om texten på och sjöng om mig. De är så talangfulla människor hela bunten och jag saknar ord till hur fina personer dem är!
Solen lyste från en klarblå himmel och jag kan med hel säkerhet säga att jag igår hade den underbaraste födelsedagen någonsin och som går till en av de topp bästa dagarna i mitt liv!


Öka takten

Tvätten är klar, lunchen är klar. Nu lite smink och fix, handla blommor till en midsommarkrans. Fixa och trixa, mot Hvillan för midsommarsittning !!


Galenskap

Så här galen såg jag ut när jag och Annika körde igenom Autonoma nervsystemet, en liten dip fick vi och jag snodde hennes glasögon! Börjar bli lite trötta på plugget kanske...

Imorgon blir en dag med lite mindre plugg, tvättning och på kvällen finner ni mig på Hvillan! Provjobba för SexElegans! Kan bli en riktigt bra kväll, här peppas det rejält!


Pluggiplugg

Den här tösen spenderar jag mina dagar med, pluggar förfullt kombinerat med härligt snack och goda luncher och efterrätter, tentaperioder då är allt tillåtet! Vi får mycket hjälp av bästa Daniel som har svar på de mesta av våra frågor och förklarar mycket för oss, en riktig skatt att ha hemma :)


Windy but Sunny

Idag skiner solen i Göteborg, dock blåste man bort lite när man gick ut. Hörde att det snöade i linköping så klagar inte på vår vind idag..
Jag började dagen med ett tandläkarbesök, inga hål;) den där floursköljen verkar göra något bra.

Jag sov hos Annika i lördags och igår hade vi en effektiv söndag, en effektiv planering iaf. Gick upp vid åtta och åkte ut till skatås och sprang, går bättre och bättre. Förbättrade tiden med tio min från förra gången, så det går åt rätt håll:)
Efter det blev det hem och käka för att ses på stan för plugg, stadsbiblioteket var stängt så slutade med att vi åkte till Chalmers och pluggade där. Träffade Marcus och blev glada över att vi inte pluggade hans matte, blev inte så mkt plugg som vi tänkt men trötta i huvudet åkte vi in till stan och åt vid halv sex.

Jag avslutade kvällen med en mkt trevlig fika och spelkväll hemma hos Jocke med Daniel och Sara.
En väldigt härlig helg har det varit och nu laddar vi för en vecka med ordentligt plugg och träning!


Be mine

Dåsar på sängen efter avnjutit en väldigt god blåbärspaj med min bästa, ska snart bege mig mot Partille och till min fina Annika. Ha en trevlig lördagkväll, min ska spenderas med tjejsnack och filmmys!


Sweet saturday

Igår var en sån lyckad kväll, seminarie på morgonen i skolan. Jag och Annika pluggade hela onsdagen och torsdagen så vi var ordentligt förberedda. Efter skolan åkte vi in till stan och tog en mysig lunch på Condeco, en sväng i affärer och ett par nya byxor inhandlades, vidare till en väldigt bra second hand butik i mina trakter. Jag gjorde ett riktigt kap, en skitsnygg skinväska..

Kvällen spenderade jag på Hvillan med Annika, Ellen och My, vi käkade och drack gott. Lite senare kom Linn oc en kompis till henne från Värnamo. Vi gick till Chalmers efteråt och träffande Marcus med Co. Avslutade kvällen på Park Lane med Annika och Ellen, massa dans dans dans. Träffade där min favorit roomie och blev massa dans med han och hans klasskompisar också. En fantastisk kväll i härliga Göteborg!

Nu ska Daniel och jag äta blåbärspaj, fin lördag !


Tisdag

Det funkade från mobilen, yeay. Men här kommer ett från dator istället. Lite kort och gott. Varit en väldigt bra dag trots förkyldningen som håller i sig. Vi hade sista föreläsningarna i fysiologikursen idag så nu är det bara ett seminarie och frågestund sen är det tenta, men vi har 2 veckors fri instuderingstid nu vilket känns jätteskönt. Kommer behövas och imorgon kör vi igång kl 9. Annika kommer och hämtar upp mig, Daniel och Linn så ska vi åka ut till Skatås och springa på morgonen sen handla mat och förbereda för en ordentligt pluggdag hemma hos mig. Jag och Annika iaf, får se om Linn kommer på andra tankar och joinar vår pluggdag.

Efter skolan åkte vi till Mahogny och fikade, i solen var tanken men skuggan låg över uteserveringen men vi SÅG solen på vardera sida om oss iaf. Våren är här och jag invigde min jeansjacka idag.


 

 


Nu ska jag sussa gott och ladda för imorgon! Puss på er !

Time flies

Jag vek för pressen, följde strömmen och är numera en ägare av en IPhone 4S :). Jag lägger upp mitt första inlägg från mobilen, får se om det går lyckat.


Sol ute, sol inne.

Den här fina lampan hittade jag i en jättemysig liten inredningsbutik precis ett stenkast från där jag bor. Känns om det kommer bli en hel del inhandlat därifrån. Jag fullkomligt älskar den.

 

Dessa två ljusstakar blev också inhandlade, bilden gör dem inte riktigt rättvisa då man inte ser hur de är tvinade och i en lite grenad struktur. Svårbeskrivna men väldigt vackra.

En bild på mig och min vackra vän Tove.

 

Idag trotsade jag förkyldningen och gav mig ut på en löptur i vårvädret tillsammans med Daniel och Annika. Hon hämtade oss så sött med bilen och vi gav oss ut mot Skatås, då vi inte är så vana bilkörare i Göteborg så körde vi lite fel på vägen dit men tillslut kom vi fram och ett varv runt 8an blev det. Denna gång, trots förkyldning, tog jag mig runt utan att gå någonting. Det var bra för mitt psyke. Annika och Daniel peppade mig så bra och tog emot min aggressiva sida som kommer fram i spåret med en klackspark. Ni gjorde det roligt att spring, tack mina raringar! Jättebra start på söndagen.

Resten av dagen har inte varit lika produktiv utan jag har mest suttit i soffan, läst lite i fysiologiboken men främst bara tagit det lugnt. Men det är skönt också, imorgon börjar allvaret, nu är det 3 veckor kvar till tentan och det är ingen vila ingen ro utan nu ger vi gärnet. Blir att stanna kvar i skolan och plugga varje dag för hemma finns det så mycket annat att hitta på. Men pluggar man tillsammans så är det faktiskt kul :)

3 veckor. Lets go !!


Lördag

Igår hade jag en jättemysig dag med Annika och Linn, vi är så bra! Slutade skolan kl 15, då åkte vi in till stan och satte oss på Condeco, satt där till halv sju då gick vi och käka på ett ställe vid Saluhallen som jag glömt vad det heter. Jättemysigt att bara kunna prata en massa och ta det lugnt. Välbehövlig fredag!

Så skönt med lördag. Jag har redan varit produktiv, var uppe på morgonen och tvätta och nu händer den sista uppe i tvättstugan på torkning. Solen skiner på en klarblå himmel och jag ska hoppa in i duschen för att sedan träffa Sara för en mysig dag i mina områden. Vi tänkte upptäcka Olskroken/Bagaregården/Lundens vackra delar. Det finns lite mysiga caféer och affärer, promenadskorna på och en kombinerad långpromenad/affärskik/mysfika är på planeringen. Vädret är på vår sida, så kan nog bli en underbar lördagseftermiddag! Ikväll ska jag till Emelie på middag och melodifestivalen, resten av töserna ska ut på bestyr efteråt får se om jag hänger på eller om det blir hemfärd därefter. Jag är förkyld och vill kunna träna imorgon så det lutar mot en hemfärd, vi får se!



Nu ska jag mysa med min Sara.

Ha en mysig lördag !


Smile big.

Bilden är lite galen (snodd från linnkruse.blogg.se) - men vi är också lite galna ihop. Jag tänkte på en sak tidigare tjejer, vi alla har två nn i våra namn. Inte ofta det inte.

Susanna - Annika - Linn.

Låter bra tillsammans, för det är vi också.

PUSS


Viktigaste av allt.

 

Jag har vackraste, finaste och bästa familjen som jag saknar väldigt mycket. Jag älskar er, jag älskar oss!


Up and downs.

Jag och min oförskämt snygga bästa vän. Min största inspirationskälla som får mig att ständigt vilja utvecklas. Han är tror på mig även de stunder då jag tvivlar, när jag gör bort mig och beter mig galet. Din vänskap är det bästa som någonsin hänt mig, och guess what, mig blir du aldrig av med. Fasiken har du blivit längre eller har jag krympt?!


Bilden är tagen från i fredags. Då var det middagsbjudning á la Olskroken. Jag och Daniel hjälptes åt och planerade och fixa, trerätters stod på menyn och inbjudningarna delades ut till Annika, Linn och Olle.

Bilden har jag snott från Linn som stod för fotograferingen denna kväll, här har vi menyn/sånghäfte.

 

Daniel stod för ihopkomponeringen av beskrivningen av maten:


Entrée:
Chèvre chaud, gratinerad getost som serveras med len honung och nyplockade valnötter på en krispig brödskiva. Denna förrätt tar oss tillbaka till Paris gator och all dess romantik!


Varmrätt:
Två utsökta pajer á la Olskroken som serveras med en fräsch grönsallad. Denna huvudrätt för oss från Mexikos vita stränder till Norges fjordar och gröna natur.


Dessert:
Pannacotta på italiensk vis. Serveras med chokladflarn tillverkad på kakaobönor från Elfenbenskustens djungel och nyplockade bär från de svenska urskogarna.

 

Det blev en riktigt trevlig kväll med mycket mat, mycket vin och väldigt många skratt. Sång och dans får sammanfatta kvällen! :) Blev lite mycket vin, eller mycket mat kanske var felet för mig som var väldigt dålig på lördagen meeen nu är jag back on track. Det är måndag, det är en ny vecka med nya möjligheter! Ska avsluta dagen med en långpromenad och plugg.

 

En till rolig nyhet, jag skrev för några veckor sen att jag skulle på en hemlig tillställning, jag ville inte skriva vad om jag inte kom med. Jag har inte helt kommit med än heller MEN nu kan jag berätta. Jag aspade SexElegans som är grymaste festföreningen på Sahlgrenska. De håller i pubar på Hvillan (vårat kårhus) - Jag har idag fått reda på att jag ska provjobba med dem den 23e mars på sittningen de ska hålla i på Hvillan. Slutgiltiga beslutet tas efter den kvällen, meeen gör jag mitt bästa då så måste det ju gå bra! Kan förhoppningsvis kalla mig för en elegansare om ett par veckor, wish me luck! :)

 


Kan man kalla det vår?

Så här vackert är det vid Skatås, Daniel fick med mig på att ta en löprunda där istället för piloxing och combat idag. Jag som inte har löparsinnet gick det sådär för men jag ska träna upp det. Jag vet att jag har kapaciteten bara inte riktigt psyket för det. Fick denna gång låta Daniel springa vidare (med mycket invändningar från hans sida) Jag sprang och gick de 8 kilometerna runt. Men det var det värt, nästa gång ska jag springa hela varvet. Vackert är det iaf!


RSS 2.0